Artikel

Spaanse kustplaatsen zijn decadente vrijgezellenfeestjes zat

De Spaanse kustplaatsen mogen dan wel bekend staan als echte feestbestemmingen, zelf zijn ze niet altijd blij met die reputatie. Vooral de talrijke vrijgezellenfeestjes en bijbehorende attributen hangen de Spanjaarden de keel uit. Zij willen dan ook een einde maken aan de levensgrote opblaaspoppen, namaakpenissen en naakte, dronken lichamen die op straat paraderen.

Onbeschaafd feesten

“We zijn niet tegen vrijgezellenfeesten in het algemeen, maar aan de onbeschaafde storen we ons”, zo laat de burgemeester van de zuiderse strandstad Tarifa weten aan de Spaanse krant El País. Met onbeschaafd bedoelt hij de onfatsoenlijke en aanstootgevende kleding en de vernielingen die al te enthousiaste vrijgezellen kunnen aanrichten en die de stad opzadelen met een slecht imago.

Opblaaspoppen

Daarom zal de lokale politie strenger optreden tegen de feestvierders. Zo zullen opblaaspoppen en andere troep voortaan verboden worden omdat ze de openbare orde zouden verstoren. Ook megafoons zullen uit het straatbeeld verdwijnen. De politie zal er immers op toezien dat de  geluidsnorm van 70 decibel overdag en absolute stilte na 11 uur ’s avonds stipt nageleefd zal worden.

Losbandige avonden

Tarifa is niet de enige Spaanse stad die maatregelen neemt tegen feestende vrijgezellen. Steeds meer strandoorden en grote steden spreken zich openlijk uit tegen deze losbandige avonden. Zo namen eerder al Madrid, Salamanca en Granada de nodige voorzorgen, net zoals de zonnige kustplaatsen als Conil en Mojácar.

Onkuise handelingen

Zo werd er in Mojácar een verbod ingevoerd op schunnige diademen en onkuise handelingen met opblaaspoppen. Indien de feestgangers zich hier niet aan kunnen houden, mogen ze zich verwachten aan een boete tussen de 100 en 300 euro. Wie zich in het gezelschap van een opblaaspop vertoont in de buurt van kinderen of beschermde gebouwen, moet tot 1.100 euro ophoesten. Maar dat is niet alles. Ook wie zonder T-shirt op straat loopt of in de late uurtjes met een bal speelt, mag een boete verwachten.

Niet bidden maar feesten

Carlos Damas, een organisator van vrijgezellenfeesten in Tarifa, vindt de boetes een schande. “De vrijgezellen moeten niet worden gedemoniseerd”, klinkt het. “Ze komen hier niet om te bidden, maar om te feesten”, besluit hij.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Deze dingen wist je vast nog niet over paella uit Valencia

Ontmoet nieuwe singles tijdens een Hike & Bike vakantie

6 x een waanzinnig uitzicht over Valencia vanaf deze rooftopbars

Stad en strand tijdens deze singlereizen naar Spanje

Tips voor een bezoek aan de Sagrada Família

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie