Artikel

Solo op reis: handige tips van een ervaren reizigster

Wanneer je nog nooit in je uppie op vakantie bent geweest maar dit wel heel graag wilt dan is het slim om eerst een beetje te oefenen met ‘dingen in je eentje doen’,  zo zegt wereldreiziger Liesbeth Rasker. Maar wat kan je allemaal nog meer regelen voor een geslaagde solo reis?

Handige tips van een ervaren reizigster

Liesbeth Rasker is auteur van het boek ‘Solo reizen, hoe je in je eentje de wereld trotseert‘. Ze adviseert mensen, die nog nooit eerder alleen op vakantie zijn gegaan, om klein te beginnen. ‘Ga eens alleen naar de bioscoop. Doe daarna eens een weekend naar een Nederlandse stad. Zo doe je solo-ervaringen op. Maak je eerste solo-vakanties niet te lang en te ver weg, bijvoorbeeld een weekeinde Parijs of Italië.’ Rasker vindt dat iedereen een keer alleen moet reizen. ‘Niet alleen omdat reizen leuk is, maar ook omdat je er zelfredzaamheid van leert.’

Stedentrip en backpackreis

Als je naar een grote stad gaat, regel en boek dan je overnachtingen van tevoren. Zorg dat je slaapplek in de buurt van een trein-/metrostation en supermarkt is. Rasker boekt meestal een studio of appartementje via Airbnb. ‘Je hebt dan een beetje je eigen woning en dat zorgt voor een soort thuisgevoel.’

Voor een backpackreis is het praktischer om juist zo weinig mogelijk van tevoren te boeken. ‘Dan hoef je niet weg als je het ergens leuk vindt en hoef je niet te blijven als het ergens niet bevalt’. Op een backpackreis logeert Rasker in hostels, omdat je daar ook snel contacten maakt. Aan de foto’s van hostels kan je vaak aflezen of het een ‘gezellig’ hostel is.

Tips voor je veiligheid

Zakkenrollers zijn overal. Doe je geld niet in je portemonnee, maar in een brillenkoker. Hou een paar zinnetjes paraat waarmee je de indruk wekt dat je niet alleen bent. Bijvoorbeeld als iemand je de weg vraagt: ‘I’m meeting my friend later’. Of als je zelf de weg vraagt: Hi, I’m meeting my friends at …, do you know how to get there? Wees verstandig: als je ergens laat aankomt met het vliegtuig, zorg dan dat je van tevoren geregeld hebt dat je opgehaald wordt door je accommodatie. Dat kost wel wat extra, maar het is veiliger.

Gevoelens

Voel je je ongemakkelijk? Ga op een terras zitten en schrijf in een reisdagboek alles wat je beleeft. Je kan je ook wel eens eenzaam voelen. Trakteer je zelf dan op iets lekkers. Trek je terug met Netflix, een boek of een podcast. Reis door naar een nieuwe plek of reis terug naar een plek waar je je wél goed voelde.

Niet vergeten!

Neem twee pinpassen mee, want je hebt namelijk niemand om financieel op terug te vallen.

Bron: AvroTros / Liesbeth Rasker

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

3 redenen waarom een soloreis een verrijking kan zijn

Droomparken maakt werk van alleen op vakantie

Een derde van de Nederlandse vrouwen is ooit alleen op reis geweest buiten Europa

Lekker solo de wereld ontdekken: hier ben je op je plek!

Waarheen op reis als vrouw alleen?

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie