Artikel

Skipassen duurder deze winter in de Alpen

Verheug jij je al op de wintersport? Menigeen is in september al volop bezig met het plannen en organiseren voor een zalige wintersportvakantie. Al dan niet met vrienden, want ook wintersportvakantie met sportieve, vrolijke singles zijn ook mateloos populair. Weet wel dat je aanstaande winter iets meer kwijt bent aan je skipassen dan anders.

Prijs skipassen omhoog

Wintersporters zijn komend seizoen gemiddeld 7,50 euro meer kwijt voor hun skipas. Dat meldt wintersportwebsite Snowplaza op basis van eigen onderzoek naar de prijzen in 130 verschillende skigebieden in de Alpen.

Zwitserland duurste wintersportgebieden

Vooral in Zwitserland zal een skivakantie duurder uitvallen. Dit is grotendeels te wijten aan de dure Zwitserse frank. Nu hebben veel gebieden hun prijzen gelijk gehouden of zelfs iets verlaagd om toeristen te blijven lokken, maar wisselkoerseffecten doen die inspanningen teniet. De drie duurste wintersportgebieden in de Alpen liggen allemaal in Zwitserland. Wie zes dagen wil wintersporten in Zermatt, Saas-Fee of Davos-Klosters, zal daarvoor meer dan 300 euro moeten ophoesten.

Budget wintersport

Wie op zoek is naar een budgetwintersportvakantie in de Alpen kan terecht in het Oostenrijkse Rofan am Achensee. Daar kost een zesdaagse skipas 115 euro.  De gemiddelde prijs van een zesdaagse liftpas ligt in het hoogseizoen op 230,50 euro.

Wintersport singles

Ben jij ook op zoek naar een heerlijke winterse vakantie met leuke singles in de sneeuw? Geen wonder! Er zijn tal van reisorganisaties met een prachtige wintersportvakanties, speciaal voor jou. Oriënteer je bij wintersportreizen en voor complete wintersportreizen kijk je op de agenda.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Wintersport: 44 procent automobilisten vindt rijden in sneeuw eng

Als eenoudergezin op wintersport: tips voor een super vakantie!

Winterzon versus zomerzon: dit zijn de verschillen

Winters genieten voor singles

Winterkamperen: durf jij het aan?

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

advertentie