Artikel

Skipasprijzen stijgen dit jaar minder hard

De prijs voor een 6-daagse skipas in 2020/2021 is met 3% gestegen ten opzichte van vorig seizoen. Wintersportwebsites Snowplaza.nl en Skiinformatie.nl vergeleken de prijzen van de populairste skigebieden met elkaar en concludeerden dat een week skiën inmiddels meer dan € 275,- kost. Daarnaast voeren steeds meer skigebieden dynamische skipasprijzen in, waarbij het tarief varieert en afhankelijk is van factoren.

Prijsstijging lager dan vorig seizoen

De prijs van een 6-daagse skipas in het hoogseizoen bedraagt in 2020/2021 ruim € 275,-. Ten opzichte van vorige winter zijn de prijzen met 3,3% gestegen, waardoor er gemiddeld € 8,72 meer betaald dient te worden. De prijsstijging valt lager uit dan vorig seizoen (4%). Skipasprijzen van meer dan € 300,- zijn tegenwoordig geen uitzondering meer. Niet alleen in veel Zwitserse skigebieden is dit het geval, ook in onder andere Ski Arlberg (€ 313,-), Les Trois Valleés (€ 321,-) en Dolomiti Superski (€ 324,-).

Dynamisch prijssysteem

Steeds meer skigebieden voeren een dynamisch prijssysteem in. Hierbij is de prijs afhankelijk van factoren, zoals het moment van aanschaf en de te verwachten drukte. Indien de skipas al vroeg wordt aangeschaft, scheelt dit veel geld. Zo kan de korting in Sölden, waar dit seizoen dynamische skipasprijzen zijn ingevoerd, oplopen tot 20%. Een annuleringsgarantie maakt mogelijk dat de skipas tot 5 dagen voor aankomst kan worden geannuleerd. Aan de fysieke kassa is de prijs voor een 6-daagse skipas in het hoogseizoen gestegen naar € 343,50.

Minder populaire skigebieden

In kleinere, minder populaire skigebieden zijn nog altijd skipassen onder de € 200,- te koop. Zowel in Oostenrijk (oa. Sonnenkopf), Frankrijk (oa. Le Grand Bornand) als in Italië (oa. Monte Bondone) zijn skigebieden met een lager prijsniveau. In het Duitse Winterberg (Sauerland) is de prijs van een 6-daagse skipas met 5% gestegen, maar ligt de prijs nog altijd onder de € 150,-. Ook Zuid-Duitsland, het Zwarte Woud en Tsjechië zijn aantrekkelijke bestemmingen voor een vriendelijk geprijsde wintersport.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

SNP Winterreizen

gerelateerde artikelen

President Macron: ‘Onmogelijk dat Franse skigebieden open zijn tijdens kerstvakantie’

Fotowedstrijd: laat je het bos insturen!

Wintersport gaat door in Oostenrijk, maar zonder après-ski

Met eenoudergezinnen coronaproof op skivakantie

Schnitzel Index: wintersportlunch met 6,8% gestegen in twee jaar

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

advertentie