Artikel

Singles verleggen hun grenzen op reis

Op reis gaan met andere singles dat betekent niet alleen letterlijk je grenzen verleggen maar ook figuurlijk. Hoe dat zit? Vertellen we je hier. Laten we beginnen met wat cijfers. Want wist je dat maar liefst driekwart van de singles graag met andere mensen op vakantie gaat?  Wat te doen wanneer er niemand in je omgeving beschikbaar is waar je graag met op vakantie zou gaan? Dan ga je gewoon met een groepsreis mee! Een mooie singlevakantie is het perfecte alternatief voor singles die graag op reis willen maar liever niet solo reizen. Verleg je grenzen!

Reiservaringen delen is leuker

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om helemaal alleen op reis te gaan. Er zijn zat singles die dat doen en je ontmoet ook echt heel veel andere reizigers op een solo trip.  Om ervaringen met elkaar te kunnen delen is het wel aan te raden om langere tijd met dezelfde mensen op vakantie te gaan: ervaringen delen zoals een te gekke kanotrip of een sessie abseilen is veel leuker met anderen dan wanneer je dat in je eentje doet. Tel daarbij op dat een dergelijke georganiseerde vakantie voor singles tot in de puntjes is georganiseerd en je kunt genieten van een heerlijke verdiende vakantie – met anderen.

Je grenzen verleggen

Schrik je bij het lezen van deze subtitel? Vooral niet doen: het is namelijk helemaal niet zo erg om af en toe uit je comfort zone te gaan. Misschien vind je het lastig om je op te geven voor een dergelijke trip. Ga er echter vanuit dat er meerdere mensen zijn die hetzelfde denken zoals jij. Voor iedereen die (voor het eerst) meegaat op een dergelijke trip is het spannend. In het kader van ‘doe eens wat meer buiten je comfort zone’ is een single reis een heel goed begin. Je kunt er altijd voor kiezen om rustig te beginnen door bijvoorbeeld eerst een lang weekend of een midweek te boeken. Bevalt het? Dan kun je daarna altijd gaan voor single reizen die langer duren.

Nieuwe contacten opdoen

Hierbij geldt dan ook dat je een hoop nieuwe mensen leert kennen. Wellicht heb je thuis niet zoveel tijd om nieuwe contacten te leggen door een druk werkleven, afspreken met vrienden, het onderhouden van sport en ga zo maar door. Bij een single reis word je praktisch gezien een beetje gedwongen om nieuwe mensen te ontmoeten. Het leuke hiervan is dat je in ieder geval één gemeenschappelijke voorkeur hebt: het door jou uitgezochte vakantiebestemming! Altijd handig om in elk geval al iets gemeenschappelijks te hebben met je reisgenootjes.

Verrassende vakantie

Wanneer je met een groep onbekenden een reis gaat maken zul je ongetwijfeld een verrassende vakantie beleven. Een beetje openstaan voor avontuur is dus zeker meer dan welkom! Het leuke van een singlevakantie is dat je zelf bepaalt waar je naartoe gaat en hoe lang je ergens naartoe gaat. Misschien wil je wel wildkamperen in Scandinavië en midzomernacht vieren of misschien ben je meer een type dat dagenlang aan het strand wilt liggen. Wat je ook gaat doen: je beleeft het samen met een groep complete onbekenden. Een verrassing wordt het sowieso! Als je een tijdje samen bent met dezelfde mensen en ervaringen meemaakt bouw je een groepsgevoel op dat je niet snel vergeet.

Je leert jezelf beter kennen

Tot slot nog een belangrijke reden waarom eigenlijk iedereen eens mee zou moeten gaan op een single vakantie: je leert jezelf beter kennen. Dat klinkt misschien cliché, maar het is echt waar. Op een georganiseerde reis met anderen kun je, vooral in het begin, niet op een ander ‘leunen’, je moet het zelf doen. Dat is juist een goede ontwikkeling!

Op deze manier leer je goed wat je zelf wilt tijdens een reis plus leer je je eigen grenzen kennen. Heb je geen zin om in de avond sociaal te doen? Dan trek je je even terug op je kamer. Zie je het echter wel zitten om nog een activiteit mee te doen? Ga je gang. Een georganiseerde single vakantie zorgt ervoor dat je precies weet wat je wel of niet wilt doen tijdens een reis. Dat deel je met jezelf en met de rest van de groep!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Als (bijna) samengesteld gezin samen op vakantie?

Hoe boek ik een singlereis?

5 praktische tips voor een geslaagde fietsvakantie

Rondreis Thailand voor singles

Verliefd worden op vakantie: zo vergroot je de kansen!

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

Single maar niet alleen