Artikel

Singles meer geld kwijt voor vakantie dan gemiddelde vakantieganger

Singles zijn meer geld kwijt wanneer ze een lange vakantie boeken dan een doorsnee vakantieganger. De gemiddelde Nederlander besteedde in 2014 per persoon in totaal 814 euro aan vakantie, de single zat daarboven met 1.037 euro. Dat meldt het CBS.

Vakanties met kinderen

Huishoudens met kinderen betalen meer naarmate de kinderen ouder zijn. Gezinnen waarbij het jongste kind niet ouder is dan zes zijn gemiddeld 503 euro per persoon kwijt aan een lange buitenlandse vakantie. Een gezin met een 13- tot 18-jarige puber betaalt gemiddeld 701 euro per persoon.

Liever hotel dan camping

De 2,8 miljoen eenpersoonshuishoudens in Nederland waren in 2014 goed voor 1,5 miljoen vakanties. In totaal werden 14,4 miljoen vakanties geboekt. De gemiddelde Nederlandse vakantieganger trekt er het liefst met auto en caravan op uit. De single – al dan niet op reis in gezelschap – verkiest het vliegtuig boven de auto en verblijft dan ook vaker in een hotel of motel op de plaats van bestemming.

Top 5 bestemmingen van singles

De top 5 van favoriete bestemmingen ziet er voor alleenstaande vakantievierders niet heel anders uit dan voor de gemiddelde Nederlander. De top 5 voor single vakantiegangers is achtereenvolgens: Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië en Turkije. De top 5 favoriete vakantiebestemmingen van de doorsnee Nederlander ziet er als volgt uit: Duitsland, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Italië.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

5 praktische tips voor een geslaagde fietsvakantie

Rondreis Thailand voor singles

Nederlanders nog lang niet vakantiemoe

Haal meer uit je vakantiebudget met deze 5 tips!

Publieksprijs voor Estivant Vakanties

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

Koningaap - Safarireizen