Artikel

Singlereizen: een spannende exercitie

Mijn persoonlijke ervaring met singlereizen? Dat is best een aardige anekdote.  Lang geleden (heel lang…), toen er nog geen internet was, boekte ik in mijn uppie een busreis naar het zonnige Spanje na een verbroken relatie. Het was een spannende exercitie, maar wel een hele leuke.

Alleen op vakantie

De relatie was beëindigd, het regende pijpenstelen in Nederland en ik wilde naar de zon. Op vrijdag wandelde ik het reisbureau binnen en maandag stapte ik in een bus waar ik 24 uur lang niet meer uitkwam. Die manier van reizen was niet ideaal, maar wel lekker goedkoop. Tijdens de reis kreeg ik mijn vouchers waarin stond in welk hotel ik zou verblijven. Eenmaal aangekomen was ik de enige die bij dat hotel uit een volle touringcar werd gezet. De deuren gingen dicht en daar stond ik met mijn koffertje moederziel alleen.

Zon, zee en strand 10-daagse

Dat was het enige moment dat de moed me in de schoenen zonk. Voor het eerst in mijn leven alleen op reis, ongeorganiseerd en echt op mezelf aangewezen. Toch werd het een zalige vakantie. Binnen de kortste keren ontmoette ik allemaal andere jongeren die ook alleen of met beste vriend(in) op vakantie waren. Een singlevakantie, maar dan niet georganiseerd. We maakten er een gezellige tijd van met elkaar. Overdag lekker in de zon op het strand, in de avond hapje eten en stappen tot in de late uurtjes. Het werd een top 10-daagse!

Met singles naar Italië

Jaren later, toen mijn interesse niet mee zozeer naar Spanje uitging maar inmiddels in Italië lag leek het me super leuk om een gezellig groepje mensen op sleeptouw te nemen en ze deelgenoot te maken van al het moois dat ik in de loop van de jaren was tegengekomen. Ik voegde de daad bij het woord en ging korte stedentrips voor singles organiseren. Naar Milaan en Rome. Een geheel nieuwe ervaring, want wat een georganiseer! Tickets, hotels, eten, borrelen, toegangskaarten, er komt heel wat bij kijken om 12 mensen door een stad te loodsen. Maar wat een ervaring!

Puur genieten

Tijdens die weekends en trips heb ik gezien en zelf ervaren hoe leuk het is om met singles op reis te gaan. De groepsdynamiek die er binnen 24 uur ontstaat en wat een leuke mensen je ontmoet! Het was iedere keer opnieuw een fantastische ervaring. Van de spanning vooraf ‘als alles maar goed gaat, als ze het maar leuk vinden’ het plezier tijdens de trip en de blijdschap na een succesvol weekend wanneer je met dikke knuffels van iedereen afscheid neemt op het vliegveld. Zo jammer dat het met andere werkzaamheden niet meer te combineren viel, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan natuurlijk. Dus wie weet.. .organiseer ik volgend jaar gewoon wel weer een lekker luxe singles weekend naar Milaan.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Hoe boek ik een singlereis?

5 praktische tips voor een geslaagde fietsvakantie

Rondreis Thailand voor singles

Zo ben je het ideale gezelschap tijdens een singlereis

Lekker solo de wereld ontdekken: hier ben je op je plek!

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

Shoestring - Cuba