Artikel

Senioren niet met kleinkinderen op reis

Ook al hebben veel senioren in Nederland niet alleen de tijd maar ook het geld om te reizen, toch gaat ruim de helft van hen nooit met hun kinderen of kleinkinderen op vakantie. Dat bleek een poosje geleden uit een enquête onder het ouderenpanel van het Nationaal Ouderenfonds.

Op vakantie met de (klein)kinderen

Dertig procent van de senioren zegt zo nu en dan een paar dagen samen met de kinderen weg te gaan. Veertien procent gaat een week of langer mee op vakantie.

Alleenstaande senioren op vakantie

Opvallend is dat ouderen, die nog een partner hebben, vaker met de kinderen of kleinkinderen op vakantie gaan, dan senioren die alleen zijn. Van de alleenstaanden gaat 37 procent nog met de kinderen/kleinkinderen weg, van de ouderen die nog samen zijn is dit 46 procent.

Opa en oma mee op reis

Het Ouderenpanel roept mensen op aan hun ouders of opa’s en oma’s te denken als het om vakantie gaat. “Zo’n één op de drie ouderen, die niet met hun kinderen op vakantie gaan, zou dit wel graag willen.” Voor de ouders, zeker alleenstaande ouders is het behalve leuk ook heel handig om grootouders eens mee op vakantie te nemen. Bij hele jonge kinderen kan een paar extra ogen en handen geen kwaad 😉

Senioren van 60+ die alleenstaand zijn en graag met andere alleenstaanden op reis willen, die kijken hier voor meer informatie.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Deze factoren zijn cruciaal bij het slagen van een singlereis

Singles gaan steeds verder tijdens weekendjes weg

5 x lekker op vakantie met vijftigplus singles

Singlereizen voor senioren

Singlereizen: 50-plus samen op reis met de bus

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

zomer 1 ouder gezinnen