Artikel

SeaWorld San Diego stopt met orka-shows

Seaworld gaat vanaf volgend jaar geen shows met orka’s meer geven in de Amerikaanse stad San Diego, dat kondigde CEO Joel Manby aan. Het dierenpretpark heeft die beslissing niet alleen onder publieke druk genomen, maar ook de wetgeving in Californië rond het houden en kweken van Orka’s wordt steeds strenger.

,,We hoeven ons niet te beperken tot één dier”, zegt de CEO van SeaWorld Entertainment. ,,We luisteren naar onze bezoekers, we groeien als bedrijf, we veranderen altijd.”

Kunstjes

De California Coastal Commission besliste een maand geleden dat SeaWorld geen orka’s meer mocht kweken. Door die beslissing kwamen de orka-shows in het gedrang. De zwaardwalvissen zullen wel nog kunstjes tonen in de parken in San Antonio en Orlando.

Het dierenpretpark had recent nog plannen om een groter aquarium te bouwen in San Diego, maar zet nu die plannen on hold en zegt te gaan investeren in ,,een nieuwe Orka-attractie” die in 2017 zal openen.

Blackfish

Het imago van SeaWorld heeft dankzij de documentaire Blackfish een flinke deuk gekregen. De film kwam uit in 2013 en kaartte een aantal problemen aan waaronder de manier waarop de orka’s verzorgd en behandeld worden door het pretpark. De kaartverkoop voor SeaWorld liep vervolgens flink terug.

 

 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

zomer 1 ouder gezinnen

gerelateerde artikelen

Amerikaanse dierentuin serveert je ex als dierenmaal op valentijnsdag

Winterwonderland in Las Vegas

6 redenen om op singlereis te gaan naar Amerika

Tragisch: man verdrinkt na huwelijksaanzoek onder water

Walvissen spotten: boek een trip naar New York

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

Jeugdreizen en jongerenkampen