Artikel

Ruim een miljoen Nederlanders op wintersportvakantie

De ANWB verwacht dat er in het komende wintersportseizoen ongeveer een miljoen Nederlanders op vakantie gaan om te skiën en snowboarden.

Dik miljoen

Als de sneeuwcondities in wintersportgebieden goed zijn, kan dit aantal oplopen tot een dik miljoen, vertelt de ANWB. “We kennen nu al een veel betere start dan de vorige twee seizoenen. Vorig jaar waren in december sommige pistes nog steeds groen. Dit jaar ligt in Oostenrijk al een maand een dik pak sneeuw”, aldus een woordvoerder.

Aantal wintersporters

Het aantal jaarlijkse wintersporters daalde lange tijd, maar schommelt sinds enkele jaren rond het miljoen. “Dat is een harde kern van wintersporters die elk jaar gaan. Door de onzekere periode rond de economische crisis was het wat minder, maar het is weer op niveau.” De meeste vakanties worden geboekt voor februari; dan vertrekt bijna de helft van de wintersporters. Oostenrijk is het populairste land, met Tirol en het Salzburgerland als topbestemmingen. Na Oostenrijk volgen Frankrijk, Duitsland en Zwitserland.

Ten val

De meeste wintersporters (84 procent) gaan met de auto. De ANWB schiet tijdens het wintersportseizoen veel Nederlanders te hulp die autopech hebben op of onderweg naar hun bestemming, zoals een door de vrieskou leeggelopen accu. De ANWB staat ook sporters bij die ten val komen. Vorig seizoen belden 1.300 wintersporters die letsel hadden opgelopen op de pistes. Letsel aan de knie komt veruit het vaakst voor.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

SNP Winterreizen

gerelateerde artikelen

Met eenoudergezinnen coronaproof op skivakantie

Wintersport: 44 procent automobilisten vindt rijden in sneeuw eng

Als eenoudergezin op wintersport: tips voor een super vakantie!

Winterzon versus zomerzon: dit zijn de verschillen

Winters genieten voor singles

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

advertentie