Artikel

Rondrennende kinderen in vliegtuig grootste ergernis

Niet alleen in de zomervakantie maar door heel het jaar heen worden er nogal wat vakantievluchten uitgevoerd. Reisbureau Expedia onderzocht de grootste irritaties van passagiers die een lange vlucht maken. Het onderzoek werd uitgevoerd onder ruim 1000 vliegtuigpassagiers.

Bij 41 procent van de passagiers lopen de irritaties erg hoog op als ouders hun kinderen 10 kilometer hoogte vrijuit laten rondrennen en ravotten in het vliegtuig. Dit staat dan ook bovenaan de lijst van grootste irritaties tijdens een vliegreis.

De volgende irritatiefactor heeft ook met kinderen te maken maar dan vooral om het lawaai dat ze produceren. Maar liefst 49 procent van de ondervraagden zegt wel extra in de buidel te willen tasten als ze daarvoor een stiltezone in het vliegtuig voor terug krijgen.

Herrie en stoeltrappers

Onoplettende ouders worden op de voet gevolgd door de beruchte ‘stoeltrappers’. Dit zijn mensen die zonder pardon hun voeten in de rugleuning van de passagier voor hen duwen. Van alle ondervraagden zegt 38 procent dat dit hun grootste ergernis is. De top drie wordt aangevuld met stinkende medepassagiers. Voor 28 procent van de passagiers is dit echt het toppunt van irritatie. Veel gepraat en lawaai door volwassen medereizigers in het vliegtuig wordt ook genoemd als zwaar irritant.

Hand in eigen boezem

Er zit wel een opmerkelijke kant aan dit onderzoek want zo’n 80 procent van de ondervraagde laat weten dat ze zelf ook de rugleuning naar achteren zetten tijdens vluchten. De meesten doen dit na een maaltijd maar een op de vijf geeft toe dit meteen te doen na take-off.

Dit geldt ook voor het geklets en gebabbel van medepassagiers. Ondanks het feit dat ze het van anderen irritant vinden kunnen ze het zelf ook niet laten. Van de ondervraagden geeft 34 procent aan een vlucht te beschouwen als een mooie kans om nieuwe mensen te leren kennen.

Wat is jouw grootste ergernis tijdens een vlucht? 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Mondmaskers tot eind augustus verplicht in vliegtuigen Brussels Airlines

Met deze 8 tips reis je in stijl

5 tips om reisziekte te voorkomen

Vlucht op Schiphol geannuleerd: wat nu?

Vliegtuigetiquette: 10 do’s and dont’s van vliegen

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie