Artikel

Rome doet nepgladiatoren in de ban

Ga je binnenkort lekker naar Rome? Dan is de kans klein dat je nog nepgladiatoren met plastic helmen, zwaarden en schilden tegenkomt tijdens jouw bezoek. Want zij worden door het stadsbestuur uit het straatbeeld van Rome verbannen.

Toeristen geld aftroggelen

Niet alleen waren de gladiatoren een doorn in het oog, maar ze vroegen ook woekerprijzen om met de toeristen op de foto te gaan en reageerden nogal woest op te kleine fooien. Een Roemeense tv-ploeg kon op beeld vastleggen hoe een van hen honderd euro vroeg voor een kiekje.

Boete

Als je al weleens in het schitterende Rome bent geweest dan kan je er vast over meepraten. Vooral bij de populaire trekpleisters kom je ze tegen. Zogenaamde ‘gladiatoren’ waarmee je op de foto kunt. Vaak tegen grof geld. En daar komt nu een einde aan.

Interim-burgemeester Francesco Paolo Tronca vaardigde woensdagavond een decreet uit dat hen vanaf donderdag verdrijft van het Colosseum, de Trevifontein en andere toeristische trekpleisters. Overtreders riskeren een boete van 400 euro.

Vatiaans Museum

Ook venters die hun waren aan toeristen proberen te slijten, worden verbannen, naast riksja’s en verkopers van tickets voor populaire toeristische attracties zoals het Vaticaan Museum, waarmee lange wachtrijen kunnen vermeden worden in ruil voor een riante toeslag.

De Romeinse krant Il Messaggero loofde de beslissing. ‘Net voor het begin van het jubileum was dit soort decreet absoluut nodig’. Het katholieke Heilig Jaar begint op 8 december. Miljoenen pelgrims worden voor het evenement in de Italiaanse hoofdstad verwacht.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Nederlanders nog lang niet vakantiemoe

Spaarplan voor de vakantie maken

Mooiste mountainbike routes van Europa

Regio in Italië biedt nieuwkomers 25.000 euro om er zich te vestigen

Lekker lunchen in Rome doe je hier!

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie