Artikel

Reizen Waes blijft dit seizoen dicht bij huis

Het coronavirus houdt Waes in de zomer van 2020 thuis. In Reizen Waes: Vlaanderen zoekt Tom Waes uit of hij ook in eigen land op avontuur kan. Met duizenden tips van kijkers reist Tom door alle Vlaamse provincies én Brussel op zoek naar bijzondere verhalen, unieke belevenissen en mooie plekken.

Aflevering 1: West-Vlaanderen

Tom reist in de provincie West-Vlaanderen van de Westhoek tot de Belgische kust. Hij bezoekt een man die een tank uit de Eerste Wereldoorlog nabouwde. In Brugge ziet hij een 100-jarige bootjesman, in Alveringhem ontdekt hij de geschiedenis van zijn overgrootvader en ziet zijn jeugdheld. Vrijdag 29 januari om 20.20 uur op NPO 3.

Aflevering 2: Oost-Vlaanderen

Als eerst gaat Tom kamperen in Doel en hij bekijkt in Sint-Niklaas de grootste sigaar ter wereld. Hij proeft een lang vergeten culinaire klassieker en ontmoet de organisatoren van het meer dan 100 jaar oude waterbaktoernooi. Vrijdag 5 februari om 20.20 uur op NPO 3.

Aflevering 3: Antwerpen

Vrijdag 12 februari om 20.20 uur op NPO 3
Tom is in z’n eigen provincie en stad: Antwerpen. Toch ontdekt hij nieuwe verhalen. Hij dineert bij een joodse familie en trekt door Kempen. In de stad Hoogstraten probeert Waes een nieuwe toeristische trekpleister op de kaart te zetten.

Aflevering 4: Limburg

Tom is in Genk en stopt ook in Haspengouw, waar hij meer wil weten over de Truiense Chaussée d’Amour en met de lokale Sikh gemeenschap viert hij het Uur van de Zoete Nectar. Ook rijdt hij met sledehonden door het Nationaal Park Hoge Kempen. Vrijdag 19 februari om 20.20 uur op NPO 3.

Aflevering 5: Vlaams-Brabant

Tom is in Vlaams-Brabant in de stad Landen waar hij aanbelt bij een bekende inwoner. Daarna bezoekt hij de meest onleefbare straat van Vlaanderen en onderzoekt hij Ramp van Walfergem, een verkeersongeval uit 1966. In het Pajottenland ontdekt Waes een nieuwe passie: schilderen. Vrijdag 26 februari om 20.20 uur op NPO 3.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Reisbureau organiseert culinaire wandeling in Brussel

De top 10 reisfavorieten van Tom Waes

De liefde vinden op een tropisch eiland?

Vanuit het buitenland kijken naar Nederlandse televisie

De culturele hoogtepunten van Brussel en Antwerpen in één weekend

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie