Artikel

Reizen met kids: hier moet je op letten

Veel ouders zijn in de veronderstelling dat er geen of weinig kosten zijn verbonden wanneer een kind op schoot zit tijdens een vlucht.  KAYAK’s onderzoek concludeerde echter dat in sommige gevallen de toeslag voor een kind onder de 2 jaar zelfs duurder is dan de ticketprijs voor een volwassene.

Luchtvaartmaatschappij easyJet biedt vluchten voor slechts € 25,74 aan (vanaf Amsterdam naar Liverpool of Nice). Het vaste tarief dat reizigers extra moeten betalen voor het reizen met een kind op schoot is € 28 per enkele reis, duurder dan de prijs van een stoel voor een volwassene. Hierdoor kan het voordeliger zijn om voor een kind onder de 2 jaar een volwassenenticket te boeken, dan de vaste toeslag te betalen voor het reizen met een baby op schoot. KLM berekent voor een kind een vast percentage van het volwassenentarief, wat niet automatisch voordeliger is dan een volwassen tarief.

Vliegticketprijzen:

De meeste vliegmaatschappijen die door ons zijn geanalyseerd staan ouders toe om een kinderwagen mee te nemen op reis., Een aantal vliegmaatschappijen, als  KLM, easyJet en Corendon Dutch Airlines, rekenen voor het inchecken van een kinderwagen zelfs geen extra kosten. Daarentegen dienen ouders bij TUI fly en Transavia een toeslag te betalen voor  een kinderwagen en deze als bijzondere bagage in te checken.

Transavia komt ouders die reizen met kinderen onder de  2 jaar wel tegemoet door ze de mogelijkheid te bieden om 10 kg extra ruimbagage mee te nemen. KLM biedt een vergelijkbare service; ouders die hebben betaald voor hun eigen ruimbagage,  mogen bij de Nederlandse vliegmaatschappij kosteloos 12 kg extra ruimbagage voor een kind meenemen. Bij easyJet mogen ouders als extra een kleine luiertas  aan boord meenemen.

Beleid van vliegmaatschappijen:

 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Publieksprijs voor Estivant Vakanties

Gescheiden moeders vaker met kinderen op vakantie dan alleenstaande vaders

Reizen ook stressvol voor kinderen

Toestemmingsformulier: op vakantie met je kids na de scheiding

Tips voor alleenstaande ouders: zo hou je het leuk met pubers

single2travel groepsreizen

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

advertentie

zomer 1 ouder gezinnen