Artikel

Reisfoto’s in trek op Instagram

Of je nu een reiziger bent of een vakantieganger, foto’s maken we allemaal. Met een echte camera , maar steeds meer met onze mobiele telefoons, waar de resultaten ook meer dan verrassend goed kunnen zijn. Wat doen we vervolgens met die foto’s?  Die delen we via social media. Instagram is wat dit betreft één van de snelst groeiende apps van social media van dit moment.

Instagram een abslute hit voor reisfoto’s

Met meer dan 150 miljoen actieve gebruikers wereldwijd, is Instagram een absolute hit. Naast reisfoto’s gebruiken veel mensen de app om hun dagelijkse leven in foto’s vast te leggen: foto’s van plaatsen, mensen en eten zijn ook enorm populair. Een leuk Instagram-account om te volgen, als je van reisfoto’s houdt, is @Jethromullen, met 1.600 foto’s en ruim 837 duizend volgers. Speciaal voor Instagrammers heeft hij 9 tips voor het maken van de mooiste Instagram-foto’s.

Tips voor het maken van de mooiste Instagram-foto’s

1. Ga opzoek naar hoogte

Alles ziet er mooier uit van bovenaf. Dus ga op zoek naar plaatsen waar je de hoogte in kan: een uitkijk platform, een skybar, kabelbaan, vliegtuig. Neem je een foto door een ruit heen, zoals in het vliegtuig, houd je camera dan zo dicht mogelijk tegen de ruit aan voor de mooiste foto’s.

2. Volg tips van de locals

De mooiste foto’s maak je op bijzondere plekken. Maar dan moet je de bijzondere plekken natuurlijk wel kennen. Locals weten vaak als geen ander wat de mooiste plekken zijn, om foto’s te nemen. Ga op zoek naar locals door speciale hashtags te gebruiken, en de Instagram-feed van ze te bekijken.

3. Maak foto’s onderweg

Rustig neerploffen in een treincoupé of bus is er niet meer bij. En ook op vliegvelden ga je niet onderuitgezakt in een stoel hangen. Reizende mens is een perfect onderwerp voor mooie foto’s, maar zeker ook de uitzichten tijdens de reis. Probeer dus altijd een plaatsje aan het raam te bemachtigen, om al het mooist waar je voorbij raast vast te leggen.

4. Durf te verdwalen

Als je alles volgens het boekje doet, zul je niet snel op bijzondere plaatsen terecht komen. Dat gebeurt wel, als je je eens lekker laat verdwalen. Blijf weg van de toeristische trekpleisters, en neem een volslagen willekeurige route de andere kant op. Wie weet wat je tegenkomt.

5. Gebruik gadgets

Er zijn heel veel leuke gadgets voor smartphones die het fotograferen nog leuker en mooier maken. Zoals de Olloclip, met een fisheye-lens én een macro-lens. Of een GorillaPod die je als statief kunt gebruiken, waar je ook bent.

6.Gebruik de juiste app’s

De bekende Instagram-filters kunnen foto’s zeker weten mooier maken, maar het effect daarvan kan soms net té zijn. Maar er zijn nog meer apps die je daarbij kunnen helpen. Zoals de apps Snapseed, Afterlight en VSCO Cam die Jethro zelf ook gebruikt. Daarmee kun je per foto de helderheid, contrast en andere dingen aanpassen.

7. Slecht weer? Trek erop uit!

Regen, onweer en storm zijn tijdens een vakantie liever niet welkom, maar zorgen wel voor de mooiste foto’s. Regendruppels, kleurrijke parasols, een bewolkte lucht: het vraagt allemaal om gefotografeerd te worden.

8. Zonsondergang en zonsopgang moet je plannen

Zonsondergangen en zonsopgangen zijn prachtig om vast te leggen, maar dan is het wel handig als je weet hoe laat de zon hoe hoog staat. De app Sun Seeker helpt je daarbij, zodat je precies op tijd bent voor de mooiste foto’s.

9. Kijk omhoog

Niet alleen in steden, met uitzicht op wolkenkrabbers, maar zeker ook in een natuurlijke omgeving, is het de moeite waard om eens omhoog te kijken.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

U verblijft 3 nachten in een hotel en betaalt er maar 2!

gerelateerde artikelen

Seks opgeven om te kunnen reizen?

De 10 populairste Europese steden op Instagram

Win een droomreis naar IJsland met deze Instagram wedstrijd

Tips om een lange afstandsrelatie te laten werken

Dwars door China van Ruben Terlou wegens succes verlengd

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie