Artikel

Reis rond de wereld met Airbnb en geld verdienen

Droom jij er ook weleens van om je baan op te zeggen, koffers te pakken en de wereld rond te reizen? Velen fantaseren erover, maar weinigen doen het. De 27-jarige Katrina had wel het lef om haar gewone leventje even op pauze te zetten en aan de avontuurlijke trip te beginnen. En terwijl ze de reis van haar leven maakt, verdient ze ook nog eens 60.000 dollar (ongeveer 54.000 euro) per jaar. 

Geld verdienen aan rondreizen

“Ik was het beu dat mensen me vertelden hoe ik mijn leven moest leiden en wilde ontsnappen aan andermans verwachtingen en definities van succes”, vertelde de vrouw aan Buzzfeed. Maar terwijl andere mensen de wereld rondzwerven en lastige klusjes uitvoeren of bijbaantjes hebben om de centen bijeen te schrapen, verdient Katrina een flinke duit aan haar rondreis.

Verhuren

Ze verhuurt haar appartement met twee slaapkamers in Californië via Airbnb. Per maand harkt ze op die manier tussen de 4.600 en 5.100 dollar binnen (4.100 en 4.600 euro). Haar huurders zijn vooral zakenlui die voor een langere periode of voor conferenties in de stad zijn. In totaal levert haar woning 60.000 dollar (54.000 euro) per jaar op. Ongeveer de helft daarvan gaat naar de hypotheek, onderhoud en schoonmaakkosten. De rest gebruikt ze voor haar reis.

Spelregels

Begin jij al te dagdromen van zo’n grandioze wereldreis? Dan moet je wel rekening houden met de spelregels van Airbnb. Een eerste stap is controleren of het legaal is om je huis of appartement te verhuren via Airbnb.  Daarnaast is het belangrijk dat je huis er spik en span uitziet. “Want hoe mooier je huis, hoe meer geld je ervoor kan vragen en des te betere feedback je krijgt”, aldus Katrina.

Toeristen

Ook een goed contact met je gasten is belangrijk. “Gasten hebben altijd massa’s vragen. Stuur daarom een e-mail met alle informatie tot in de puntjes uitgewerkt: hoe ze binnen kunnen komen, welke toeristische trekpleisters de moeite zijn en in welke restaurants ze lekker kunnen eten.” Zo zijn je gasten geneigd om positieve reacties achter te laten, waardoor andere toeristen ook sneller bij jou komen overnachten.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

gerelateerde artikelen

Taj Mahal heropent ondanks toenemend aantal coronabesmettingen in India

Run op de tolbadge voor Europese snelwegen

Nederlanders nog lang niet vakantiemoe

Deze dingen herken je vast wanneer je weleens gaat backpacken naar een ver oord

Spaarplan voor de vakantie maken

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...