Artikel

Pure romantiek: vakantie voor twee

Droom jij ook van een ongestoorde vakantie met je nieuwe liefde en zonder kids? Je bent niet de enige. Vakantie is: genieten van het zonnetje, ontspannen luieren in de strandstoel, met een boek in de ene hand en een cocktail in de andere. En op de achtergrond … joelende kinderen in het zwembad. Weg rust. Herkenbaar? Niet voor niets zijn adult only-hotels de nieuwe trend.

Alleen volwassenen

Steeds meer Belgen kiezen voor een vakantie zonder kinderen, dat merkt touroperator Neckermann. Ieder jaar zien zij namelijk het aantal boekingen bij adult only-hotels, die een minimumleeftijd van 16 jaar hanteren, toenemen.

Rust op vakantie

Het antwoord moeten we niet ver gaan zoeken: wie op vakantie gaat, is vooral op zoek naar rust. En die is ver te zoeken wanneer er amper een paar meter verderop een groep kinderen gillend en glibberend het zwembad overneemt. Maar ook koppels met kinderen laten hun kroost al eens graag thuis. “We tellen in onze boekingen op zich niet meer koppels dan vroeger, maar we zien w√©l dat ze vaker een reis boeken in een hotel waar alleen volwassenen zijn toegelaten,” legt Koen van den Bosch, woordvoerder van Neckermann uit.

Romantisch uitje

Het ideaal van een romantisch uitje is voor velen namelijk nog steeds een rustige vakantie met je tweetjes, zonder eventuele stoorzenders. Bovendien verschillen adult only-hotels qua prijs doorgaans niet van gewone accommodaties. “Alles hangt af van het type hotel en het aantal sterren, zoals bij andere hotels. Wel zeker is dat er geen kinderen rondlopen,” verduidelijkt van den Bosch.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

U verblijft 3 nachten in een hotel en betaalt er maar 2!

gerelateerde artikelen

Dit zijn de 8 reistrends voor 2020

Top tassen voor hippe bestemmingen

Dit zijn de reistrends in 2019 volgens Google

De nieuwste reistrends voor je op een rijtje

De reistrends van 2019

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie