Artikel

Praktische tips voor single reizigers

Alleen op vakantie gaan getuigt van een flinke dosis lef. Toch zal je jezelf een paar belangrijke vragen stellen. Waar moet je naartoe? Hoe vind je gezelschap? Wat mag je absoluut niet doen? Wij leggen je alles haarfijn uit zodat je optimaal van je soloreis kan genieten.

1. Hoe kies ik de perfecte vakantiebestemming?

Ga je voor het eerst alleen op vakantie? Dan doe je er goed aan voor een gastvrij land te kiezen waar Engels wordt gesproken. Omdat iedereen je er verstaat, zal je je minder alleen voelen. Uitblinkers zijn Ierland, Nieuw-Zeeland en Australië. Daarnaast zal je ook in Thailand en Vietnam begrepen worden en van harte welkom zijn.

2. Hoe kom ik in contact met andere soloreizigers?

Laat je vrienden via Facebook, Twitter of andere sociaalnetwerksites weten waar je naartoe reist. Misschien verblijft een oude kennis toevallig ook in Parijs als jij er bent. Of wie weet heeft je collega familie wonen in India, vlakbij het yogacentrum waar je een kamer hebt geboekt. Ook als je naar couchsurfing.org surft, kom je gegarandeerd in contact met mensen die alleen reizen en op zoek zijn naar fijn gezelschap. Daarom hoef je helemaal niet op iemand zijn sofa blijven slapen. Overnacht niet in een hotelketen. Reizigers die hier logeren zijn meestal erg op hun privacy gesteld. Kies liever voor een bed&breakfast of herberg waar logés dichter bij elkaar staan.

3. Ik eet niet graag alleen. Waar vind ik gezelschap?

Zoek een leuk restaurant en ga aan de bar zitten. Hier kan je makkelijk een gesprek aanknopen met andere mensen die alleen zijn, vaste klanten of een ober. Door aan een tafel te gaan zitten creëer je afstand. Wil je helemaal niet praten, neem dan een boek of tijdschrift mee. Zo zien anderen dat je bezig bent. Je kan uiteraard ook een afhaalmaaltijd bestellen of al wandelend een broodje eten om het restaurant te vermijden.

4. Wat kan ik doen om mijn veiligheid te vergroten?

– Ook al ben je bang: loop rechtop en zelfverzekerd. Zakkenrollers pikken er immers altijd toeristen uit die een verwarde of onzekere indruk wekken. – Wees steeds alert. Dieven hebben slechts één seconde nodig om er met je handtas vandoor te gaan. – Pas je schema aan. Wil je je kamer ’s avonds niet meer verlaten, forceer jezelf dan niet. Zowel mannen als vrouwen kunnen in de problemen raken tijdens een avondwandeling. Bezoek alles wat je wil zien dus overdag en zorg dat je voldoende gegeten hebt. – Vermijd flirten. In sommige landen krijgen vrouwen veel meer aandacht dan ze willen. Draag voor alle veiligheid een valse trouwring, zo geef je rokkenjagers een duidelijk signaal dat ze niets hoeven te proberen. – Vertrouw op je intuïtie. Als je aanvoelt dat je in een bedreigende situatie bent terechtgekomen, maak dan snel dat je wegkomt. Tip: vrouwen van middelbare leeftijd met een schattige baby op hun arm hebben niet altijd goede bedoelingen.

5. Hoe kan ik geld besparen tijdens mijn vakantie?

De meeste singlevakanties zijn financieel niet aantrekkelijk: je betaalt bijna twee keer zoveel voor een kamer omdat de standaardprijzen worden berekend op een dubbele bezetting. Wees niet te verlegen om korting te vragen. Leg uit dat je alleen reist en dus niet zoveel elektriciteit en water zal gebruiken als twee gasten. Vergeet er ook niet bij te vermelden dat de prijs van het dubbele ontbijt gehalveerd moet worden. Tip: Steeds meer reisorganisaties bieden interessante formules aan voor soloreizigers, check en vergelijk hun aanbod voor een budgetvriendelijke reis.

6. Hoe kan ik in mijn eentje mooie vakantiefoto’s maken van mezelf?

Omdat je een onbekende voorbijganger nooit helemaal kan vertrouwen met je fotocamera, koop je beter een XShot Camera Extender. Dat is een metalen staaf die je aan je toestel moet bevestigen die fungeert als een extra lange arm. Zorg ook dat je vlot met de timer van je camera kan werken, zo zal niemand ooit doorhebben dat jij al jouw vakantiekiekjes zelf genomen hebt. Mocht je toch liever met een leuk groepje singles op vakantie gaan, maak dan gebruik van onze reiswijzer.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Mambo reizen

gerelateerde artikelen

Lekker solo de wereld ontdekken: hier ben je op je plek!

Waarheen op reis als vrouw alleen?

Solo op reis: handige tips van een ervaren reizigster

Hoe je in je eentje de wereld trotseert

Drie wel heel aantrekkelijke feitjes voor reislustige singles

single2travel groepsreizen

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie