Artikel

Prachtig of doodeng: doorzichtig vliegtuig

Vliegen kent nogal wat nadelen. Wat te denken van vertragingen, ellenlange rijen en luidruchtige passagiers. Maar ook het beperkte aantal plaatsen aan de piepkleine raampjes zijn vaak een bron van irritatie. Maar daar valt wel een mouw aan te passen, vindt het centrum voor Process Innovation.

CPI, het Centre for Process Innovation ziet de toekomst van de luchtvaart groots in. De toestellen moeten volgens hen lichter en groter worden, met bredere zetels voor passagiers. Ook kan het brandstofverbruik best omlaag, alsook de CO2-uitstoot. En hoe ze dat allemaal voor elkaar gaan krijgen? Simpel, je neemt gewoon de ramen weg.

Vliegtuig zonder ramen

Zonder ramen kan de romp van het vliegtuig heel wat dunner gemaakt worden, waardoor je veel meer plaats creëert en het toestel een stuk milieuvriendelijker wordt. Een vliegtuig zonder ramen is saai, zeg je? Ook daar heeft CPI een oplossing voor. De hele wand van het vliegtuig kan immers bekleed worden met een interactieve technologie, die de omgeving van het vliegtuig kan projecteren. Zo wordt het toestel één groot raam, en lijken alle passagiers in het niets te zweven.

“Panoramisch zicht”, noemt het bedrijf het. Zeer indrukwekkend, en tegelijkertijd ook verschrikkelijk eng. Wij vermoeden dat mensen met hoogtevrees heel wat bange uren staan te wachten.  Zou jij hierin durven vliegen?

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

SNP Natuurreizen

gerelateerde artikelen

De liefde vinden op een tropisch eiland?

Grote herfsthuiver onder angstige vliegreizigers

Op vakantie met je viervoeter

Vijf tips om die upgrade in het vliegtuig te bemachtigen

Dit is de app voor vakantiegangers met vliegangst

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

advertentie