Artikel

Parijs ontluikt langzaam voor toerisme

De belangrijkste toeristische attracties in Parijs, waaronder de Eiffeltoren en het Louvre, gaan vanmiddag om 14.00 uur weer open voor het publiek. Disneyland Parijs gaat morgen weer open. Om 12.00 uur vandaag wordt er wereldwijd een minuut stilte in acht genomen uit respect voor de slachtoffers van de aanslagen.

Terreuraanslagen Parijs

Het dodental als gevolg van de terreuraanslagen staat vooralsnog op 129. Onder de slachtoffers waren ook drie Nederlanders; twee van hen liggen nog in een ziekenhuis in Parijs, de derde is inmiddels teruggekeerd naar Nederland. Volgens Parijse ziekenhuizen liggen nog 42 slachtoffers in kritieke toestand op de intensive care. In totaal zijn 415 slachtoffers van de aanslagen opgenomen in het ziekenhuis, van wie er 218 inmiddels weer zijn ontslagen, zo meldt de Telegraaf.

Gebouwen gehuld in Franse kleuren

Wereldwijd wordt meegeleefd met de situatie in Parijs en worden steeds meer (rijks)gebouwen gehuld in de kleuren van de Franse vlag. Zondagavond werd in Amsterdam het Paleis op de Dam verlicht, evenals de Martinitoren in Groningen, de Amsterdamse ArenA, het filmmuseum Eye en de Dom in Utrecht. Ook de Erasmusbrug in Rotterdam werd gisteravond voorzien van de drie Franse kleuren.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Kerst anders dan anders: kerstmarkten in Noord-Oost Frankrijk

Bezoek je Kyoto? Ga dan zeker niet (ongevraagd) met een geisha op de foto

Mooiste mountainbike routes van Europa

De mooiste casino bestemmingen 2019

Lekker snuffelen op de vlooienmarkt: 8 tips

single2travel groepsreizen

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie