Artikel

Op vakantie: reizigers 3 uur per dag online

Voor veel mensen blijkt het heel erg moeilijk te zijn om zich tijdens de vakantie helemaal los te koppelen van het internet. Als we een week op vakantie zijn dan spenderen we maar liefst drie uur per dag aan het updaten van onze social media of houden we contact met het thuisfront via onze mobiele apparaten. Tablets, telefoons en laptops, vaak gaat alles mee de koffer in zo blijkt uit onderzoek van Sunshine.co.uk.

Spijt

Opvallend is dat uit het onderzoek blijkt dat meer dan de helft (56%) van de ruim 2000 ondervraagden daar achteraf spijt van heeft. Bij nader inzien hadden ze hun apparaten liever thuis gelaten. Op die manier hadden ze meer tijd over gehouden om optimaal van hun vakantie te genieten (66%).

32% dat ze door bijvoorbeeld het checken van hun e-mail niet echt goed los kwamen van hun werk. Dat belemmerde hen om zich echt helemaal te ontspannen.

Social media

De drie uur per dag die er gemiddeld wordt doorgebracht met een mobiele telefoon of tablet, wordt door 55 procent van de ondervraagden ingezet om hun social media pagina te verversen. 27% gebruikt de apparaten om ermee te surfen op internet en 16% bleef ermee in contact met het thuisfront door te sms’en, whatsappen of messenger en facetime te gebruiken.

 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

gerelateerde artikelen

Nederlanders nog lang niet vakantiemoe

Eenvoudig besparen op de parkeerkosten bij het vliegveld

Waarom een VPN handig kan zijn op reis

Seks opgeven om te kunnen reizen?

Een derde van de Nederlanders beveiligt wifi niet op vakantie

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...