Artikel

Op vakantie naar de meest vrijgevige landen

Vind jij het bijzonder om in een land op vakantie te zijn met vrijgevige inwoners? Dan is het onderzoek van Gallup iets voor jou. Zij onderzochten welke landen het meest en het minst vrijgevig zijn. De inwoners van Myanmar zijn het meest vrijgevig, terwijl de Chinezen het minst vrijgevig zijn. 

Drie criteria

Het Amerikaanse onderzoeksbureau Gallup baseerde zich op drie criteria om te onderzoeken welke landen het vrijgevigst zijn. Ze vroegen aan respondenten of ze de voorbije maand geld schonken aan een goed doel, een onbekende hielpen of vrijwilligerswerk deden. Het land dat het best scoort is Myanmar. Volgens de onderzoekers is dat een gevolg van de boeddhistische traditie in het land, net zoals in Sri Lanka, de vijfde op de lijst. Boeddhisten in Myanmar geloven immers dat ze zullen reïncarneren. Hoe meer goed ze doen in dit leven, hoe beter ze het zullen hebben in hun volgende leven. Op de tweede, derde en vierde plek staan respectievelijk de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. 

Hekkensluiter

Op de laatste plaats staat China. Volgens de onderzoekers betekent dat niet dat de Chinezen niet vrijgevig zijn. Door een lange reeks schandalen met liefdadigheidsinstellingen, geven ze echter nauwelijks nog geld aan zulke organisaties. Andere landen die het slecht doen zijn de Palestijnse gebieden, Jemen, Griekenland en de Democratische Republiek Congo. De landen die het minst genereus zijn, zijn over het algemeen landen die getroffen zijn door economische of politieke rampspoed, zo concluderen de onderzoekers. De resultaten zijn gebaseerd op gesprekken met zo’n 1.000 inwoners per land.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Chinese dromen – Liefde in tijden van vooruitgang

Ontdek deze bijzondere kant van China tijdens je reis

De mooiste Chinatowns op de wereld vind je hier

Treinreizen: Trans-Siberië Expres

Dwars door China van Ruben Terlou wegens succes verlengd

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie