Artikel

Op vakantie met je kinderen en ex

Ex partners die met elkaar op vakantie gaan. Het lijkt zo gezellig voor de kinderen maar is dat het ook? Een jaar na hun scheiding brengen actrice Gwyneth Paltrow en haar ex man Chris Martin samen de vakantie door in het Mexicaanse Puerto Vallarta. Is dat verstandig? Zou jij nog met je ex op vakantie gaan voor een ’Parenting apart together’ ervaring?

Voor altijd familie

Kindjes Apple (10) en Moses (8) brengen tijd door met hun ouders op het strand en in de zee. Gwyneth zei in januari nog “altijd een familie te willen blijven”. Ook Orlando Bloom en Miranda Kerr doen er alles aan om nog samen de feestdagen door te brengen. Kinderpsycholoog Marijke Bisschop zegt in Het Laatste Nieuws. “De vraag die je jezelf wel steeds moet stellen is: ‘Is dit het beste voor mijn kind?’. Vooral met jonge kinderen moet je voorzichtig zijn. Velen hopen nog zo hard dat het alsnog goed komt tussen papa en mama.”

Valse hoop

“Die hoop mag niet vals zijn. Ze worstelen zo vaak met stil verdriet. Je riskeert dat nog groter te maken door met elkaar op vakantie te gaan. Zo’n emotionele rollercoaster is niet goed. Voor een kind moet het duidelijk zijn dat een feestje of vakantie met papa heel leuk kan zijn, maar dat hij of zij straks weer gewoon naar huis gaat.”

Schijn hoog houden

Socioloog Ignace Glorieux zegt in dezelfde krant dat wie zoiets doet om de schijn hoog te houden -kijk eens wat een fantastische ouders wij zijn- er beter niet aan kan beginnen. “Kinderen hebben meteen door wanneer er een toneelstukje wordt opgevoerd. Dat gevoel kan net de vakantie of het feestje helemaal vergallen. En dan heb je helemaal niet ’voor de kinderen’ gedaan.”

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Zo breng je het ultieme vakantiegevoel bij je in huis

Ga zuinig om met mobiele data op reis

Reizen ook stressvol voor kinderen

Toestemmingsformulier: op vakantie met je kids na de scheiding

Landal GreenParks en Cirkel Vakanties organiseren samen vakanties voor éénoudergezinnen

single2travel groepsreizen

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

advertentie