Artikel

Op vakantie met de auto? Sluit een autoverzekering af!

Wanneer je van plan bent om binnenkort met de auto aan een spannende singlereis te beginnen, is het sterk aan te raden om vooraf goed te kijken welke autoverzekering je nodig hebt. Kies je voor een WA-verzekering, een WA-verzekering met beperkt casco of een allriskverzekering?

Er zijn verschillende manieren om een geschikte autoverzekering te vinden. Een autoverzekering vergelijken kan onder meer met een van de vele online vergelijkingstools. Vaak is het bij deze vergelijkingstools mogelijk om na het maken van een vergelijking direct een nieuwe verzekering af te sluiten. Wil je eerst meer weten over verzekeringen? Kijk in dat geval eens bij het Verbond van Verzekeraars! Op de website van deze organisatie vind je hier meer informatie over.

Een goede vergelijking van verzekeringen maken

Bij het vergelijken van autoverzekeringen is het belangrijk om niet alleen naar de maandelijks te betalen premie van de verzekering te kijken. Consumenten zijn doorgaans geneigd om te kiezen voor een autoverzekering met een zeer lage premie. Verstandiger is het echter om naar de dekking van de autoverzekering te kijken. Biedt de autoverzekering je bij een ongeluk alleen dekking voor de schade die je aan andermans voertuig aanricht, of ook voor de schade aan je eigen voertuig? Wat is het maximumbedrag wat door je verzekeraar vergoed wordt in dit geval? Enzovoorts. Pas na het vergelijken van de dekking van de autoverzekeringen kun je kijken naar de premie die je voor deze dekking betaalt bij verschillende verzekeraars.

Aanvullende verzekeringen voor je singlereis

Naast een autoverzekering zijn er verschillende andere verzekeringen die je voorafgaand aan je singlereis af kunt sluiten. Denk bijvoorbeeld ook aan een reisverzekering of een annuleringsverzekering. Een annuleringsverzekering is vooral interessant wanneer je een reis via een touroperator boekt. Met deze annuleringsverzekering wordt een deel van de kosten voor de reis vergoed, als je plotseling niet meer deel kunt nemen aan de singlereis.

Ook bij het afsluiten van een reisverzekering of een annuleringsverzekering is het belangrijk om goed op de dekking van de verzekering te letten. Net als voor het vergelijken van autoverzekeringen zijn er ook voor het vergelijken van verschillende andere verzekeringen online vergelijkingstools te vinden.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

SNP Natuurreizen

gerelateerde artikelen

Ook nieuwsgierig naar de kampeertrends van 2020?

Wintersport: 44 procent automobilisten vindt rijden in sneeuw eng

Winterkamperen: durf jij het aan?

Super handig: tent luchtbed en slaapzak in één

Helft Nederlanders ergert zich aan rijgedrag partner

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

advertentie

SNP Natuurreizen