Artikel

Oostenrijk stoot Frankrijk van de troon

Ga jij graag naar Oostenrijk op vakantie en geniet je daar met volle teugen? Dan ben je niet de enige! Nederlanders die in 2014 in het buitenland op vakantie gingen, waren het beste te spreken over Oostenrijk. Dat meldt vakantiebeoordelingssite Zoover op basis van 2,8 miljoen beoordelingen. Daarmee stoot het land Frankrijk van de spreekwoordelijke troon.

Oostenrijk meest populaire vakantieland

Oostenrijk krijgt van de Nederlandse vakantiegangers een 8,18 als rapportcijfer, en blijft daarmee Portugal (8,17) en Spanje (8,03) voor. Frankrijk scoort met een tiende plaats (7,88) minder goed. Dat heeft vooral te maken met de mindere waardering op wintersportbestemmingen.Vorig jaar was Frankrijk het populairste vakantieland. Als er alleen naar de zomer wordt gekeken scoort Frankrijk wel beter. Een vakantie in eigen land staat op een vijfde positie.  Nederlanders gaven hun vakantie gemiddeld een cijfer van 8,15, een fractie beter dan een jaar eerder: 8,12.

Bed & Breakfast

Vakantiegangers die een ‘Bed & Breakfast’ boekten, waren het meest tevreden. Die mensen gaven gemiddeld een 9,17 voor hun verblijf. Qua campings doet Nederland het volgens de beoordelaars het beste. Met een gemiddelde van 8,4 blijft Nederland de Oostenrijkse (8,2) en Italiaanse campings (7,9) voor. Zoover houdt sinds 2006 de vakantiewaardering bij op basis van de beoordelingen van vakantiegangers.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

In de winter op vakantie in Wenen

Kerst anders dan anders: kerstmarkten in Noord-Oost Frankrijk

Innsbruck is ultieme bestemming voor winterwandelaars

Mooiste mountainbike routes van Europa

Dol op dansen: Disneyland Parijs zoekt jou!

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

SNP Natuurreizen