Artikel

Oostenrijk beste wintersportbestemming

Oostenrijk is de beste wintersportbestemming van Europa. Met een gemiddelde waardering van een 8,1 blijft het land Italië en Duitsland voor.

Dit blijkt uit een onderzoek van vakantiewebsite Zoover waarin is gekeken naar ruim 30.000 beoordelingen van wintersporters de afgelopen drie jaar. Zo’n 53 procent van de wintersportbeoordelingen op de website gaan over Oostenrijk.

Volgens het onderzoek is de apres-ski ervaring in Oostenrijk de beste van Europa. Ook op het gebied van accommodaties scoort het land het hoogst. Gemiddeld geven wintersporters een 8,5 voor de kwaliteit van verblijfsaccommodaties. Frankrijk scoort het laagst, de grootste klacht is de hoeveelheid ruimte in de accommodaties. Italië wordt na Oostenrijk het best gewaardeerd. Hoewel er nog maar een klein percentage afreist naar Italië wordt met name de omgeving en de kwaliteit voor gevorderden hoog gewaardeerd.

Boekingen

Hoewel het aantal geboekte georganiseerde reizen naar de wintersport flink achterloopt lijkt het erop dat het aantal wintersporters niet gaat tegenvallen. Volgens de website gaan mensen minder georganiseerd naar de wintersport en wanneer ze dit wel doen wordt er gemiddeld later geboekt.

Bij later boeken speelt de bereikbaarheid van de wintersportgebieden een belangrijke rol. Nederlandse luchtvaartmaatschappijen hebben, met name Transavia, hun zijn aanbod enorm uitgebreid. Hierbij wordt de geplande reis dynamischer en kiezen wintersporters soms pas op het laatste moment om toch nog te gaan.

Ischgl

Het Oostenrijkse Ischgl is dit jaar de beste bestemming voor gevorderden. Het skigebied krijgt een 9,2 van gevorderde wintersporters. Ook het Oostenrijkse Fiss doet het goed. Op nummer drie staat het skigebied van Val Thorens in Frankrijk. Beginners zijn juist goed af in het Tsjechische Lipno. Uiteraard staan ook de Oostenrijkse gebieden hoog. Het Duitse Winterberg staat de vierde plaats als gebied het dichts bij huis.

Bron: Zoover

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

wintersport singles

gerelateerde artikelen

Wintersport: 44 procent automobilisten vindt rijden in sneeuw eng

In de winter op vakantie in Wenen

Verliefd op de skileraar?

Innsbruck is ultieme bestemming voor winterwandelaars

Waar kan je het best en goedkoopst après-skiën op wintersport?

single2travel groepsreizen

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

wintersport singles