Artikel

Nooit meer een taalprobleem met dit gave T-shirt

Op vakantie gaan, allemaal leuk hoor, maar het koude zweet breekt ons uit als we in de plaatselijke taal pakweg een overnachting willen regelen. Verder dan een “hi” of “bye” komen we doorgaans niet. Daar schiet dit vrolijke T-shirt van Iconspeak je te hulp. Op hun ontwerpen staan 40 universele icoontjes gedrukt, waardoor wijzen naar je eigen bovenlijf volstaat om je vraag te stellen.

T-shirt met 40 reis icoontjes

“Hoe kom ik bij het vliegveld?”, “Mogen we hier foto’s nemen?” of “Waar zijn de toiletten?”: het zijn standaard zinnetjes op reis die we helaas niet in het Hongaars, Turks of Chinees uit onze mouw schudden. Door simpelweg te wijzen naar een icoontje op je Iconspeak T-shirt, is die taalbarrière zo verdwenen.

Uitdrukken in een vreemde taal

Het idee komt van de Amerikaanse George Horn en Florian Nast, die op reis in Azië drie jaar geleden ondervonden hoe vervelend het is als je jezelf niet kan uitdrukken in een plaatselijke taal. George testte het concept zelf al eerst uit in Noorwegen: “Het werkt prima –  de mensen die je iets vraagt begrijpen verbazingwekkend snel wat je bedoelt, aangezien ze sowieso in een bepaalde context denken. Als je naar de bus op het T-shirt wijst en daarna naar het klokje, weet iedereen wel dat je vraagt wanneer de volgende bus komt.”

Wijzen onbeleefd

Naast T-shirts voor mannen en vrouwen verkopen ze bij Iconspeak ook een pet, een totebag en een muts. Voor 33 dollar (29,34 euro) haal je een T-shirt in huis. Zeg nu nog eens dat wijzen onbeleefd is. 😉

icon t-shirt reizen

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Dit zijn de 8 reistrends voor 2020

Top tassen voor hippe bestemmingen

Dit zijn de reistrends in 2019 volgens Google

De nieuwste reistrends voor je op een rijtje

De reistrends van 2019

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie