Artikel

Negatief reisadvies Nepal na aardbeving

Sta je op het punt om naar Nepal af te reizen? Dan kun je je koffers maar beter weer uitpakken want het ministerie van Buitenlandse zaken raadt reizen naar Nepal af vanwege de aardbeving die daar heeft plaatsgevonden.

Veilige plaats

Het ministerie adviseert Nederlanders die zich op dit moment op een veilige plaats in Nepal bevinden daar te blijven en de aanwijzingen van de lokale autoriteiten te volgen. Wie in nood verkeert kan zich laten registreren via de website van het ministerie, meldt het departement.

Nederlanders

Er waren ook zaterdagavond bij het ministerie nog geen berichten over Nederlanders die slachtoffer zijn geworden van de aardbeving in Nepal. Nederland heeft geen ambassade in Nepal, maar krijgt informatie van de Nederlandse ambassade in de Indiase hoofdstad New Delhi.

Geen rechtstreekse vliegverbindingen

Tussen Schiphol en het Aziatische land zijn geen rechtstreekse vliegverbindingen, liet een woordvoerder van de luchthaven weten. Hij adviseerde reizigers die met een overstap naar dat land gaan, eerst bij de luchtvaartmaatschappij te checken of de regio wel bereikbaar is.

Reisorganisaties

De Nederlandse reisorganisaties Holland International, Arke en Kras hebben momenteel geen passagiers in Nepal zitten en reizen daar op korte termijn ook niet naartoe. Dat zei een woordvoerster van het overkoepelende bedrijf TUI.

Er zijn via de reisbureaus Djoser, SNP en Fox Vakanties zeker zo’n 140 Nederlanders op vakantie in Nepal. Deze organisaties hebben zaterdag aan de NOS┬álaten weten dat iedereen het goed maakt.

Een groep van 30 die via SNP op vakantie is, moet morgen vanuit Kathmandu naar Nederland terugkeren. SNP verwacht dat ze zonder oponthoud kunnen vertrekken.

De Nederlander Thomas Tierolff, die spirituele reizen naar Nepal organiseert, zegt vanuit Kathmandu dat tien Nederlandse toeristen in de vallei van Kathmandu een wandeling naar een klooster maakten toen de aardbeving begon. Ze belden hem in paniek om te vragen wat ze moesten doen. Ze maken het goed, zegt Tierolff.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Rondreis Thailand voor singles

Eenvoudig besparen op de parkeerkosten bij het vliegveld

Grote herfsthuiver onder angstige vliegreizigers

Tips om zen op het vliegtuig te stappen

Vijf tips om die upgrade in het vliegtuig te bemachtigen

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie