Artikel

Neem een tussenjaar en ontdek de wereld

Nieuwe mensen leren kennen, een taal leren of meer van de wereld zien: met een tussenjaar in het buitenland kun je als (bijna) student er gemakkelijk even helemaal tussenuit. Sta je voor de keuze van een nieuwe studie? Of ben je aan het studeren, maar wil je nog een jaartje weg voor je begint met werken? Een gap year is dan de ideale oplossing en biedt veel verschillende mogelijkheden.

Je bent jong, single en de wereld ligt aan je voeten. Wanneer je de kans hebt om er een jaar tussenuit te gaan voor, tijdens of net na je studie, is dat een mooie gelegenheid om jezelf nog verder te ontwikkelen en te genieten van een nieuwe plek ergens op de wereld.

Leer jezelf kennen tijdens je reis

Een jaar in het buitenland is niet alleen leuk omdat je veel mooie, nieuwe plekken ontdekt, maar het is ook nog eens leerzaam. Je leert jezelf kennen, je ontdekt kanten die je nog niet eerder had gezien van jezelf. Een gap year maakt je zelfstandiger en staat daarnaast mooi op je cv. Studeren in het buitenland is interessant omdat je een nieuwe cultuur en andere vakken leert kennen, maar het laat ook zien dat je een doorzetter bent, lef hebt en jezelf durft uit te dagen. Een gat op je cv zal het zeker niet zijn.

Nieuwe taal leren tijdens een gap year

Wil je in het buitenland een nieuwe taal leren? Dan is een tussenjaar ook een mooie kans. Zo leer je bijvoorbeeld Italiaans toch het beste spreken in Italiƫ: daar hoor je de hele dag mensen die taal spreken en kun je zelf goed oefenen. Ook een extra taal is een mooie toevoeging aan je cv en het is een goede manier om een land en de cultuur beter te leren kennen.

Werken in het buitenland

Heb je na je studententijd nog geen zin om meteen in Nederland aan de slag te gaan, maar wil je wel werken in het buitenland? Dan is het ook een optie om vrijwilligerswerk in het buitenland te doen. Daarnaast kun je kiezen voor een stage in een ander land in Europa of op een ander werelddeel. Welke manier van reizen je ook kiest en waar je ook heengaat: een tussenjaar verrijkt je leven.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Vakantie tips voor een dicht-bij-huis-vakantie

Op vakantie met meerdere gezinnen of met vriendengroep mag dat?

Deze veertien beroemde musea bieden online tours

Vanuit het buitenland kijken naar Nederlandse televisie

Singles gaan steeds verder tijdens weekendjes weg

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie