Artikel

Nederlandse single heeft grootste kans op Duitse vakantieliefde

De helft van de Europese singles had ooit een vakantieliefde. Twee derde van hen trekt er deze zomer op uit, op zoek naar een liefdesavontuur. Dit blijkt uit het LoveGeist onderzoek van datingsite Lexa.nl, uitgevoerd door TNS onder ruim 10.000 singles in Europa. Nederlandse singles maken de meeste kans op een romance met een Duitse vakantieliefde.

Verzeild in een romance

Het merendeel van de Nederlandse singles (51 procent) deed tijdens eerdere vakanties al eens ervaring op met een liefdesaffaire. In meer dan de helft van de gevallen (55 procent) had de partner een andere nationaliteit. Nederlandse singles raakten het vaakst verzeild in een romance met een Duitse vakantieliefde (22 procent), maar lijken ook in de smaak te vallen bij Spanjaarden (17 procent), Fransen (14 procent) en Italianen (12 procent).

Luchtige liefdesaffaire

“Het is niet verrassend dat meer dan de helft van de Nederlandse singles tijdens een vakantie ooit een liefdesaffaire had”, zegt Chiara Bijl, onafhankelijk psychotherapeute en specialiste op het gebied van liefde en relaties. “De vakantieperiode is de ideale tijd om een luchtige liefdesaffaire aan te gaan. Je komt uit je dagelijkse routine, bent ontspannen en staat veel meer open voor andere mensen.”

Waar komen de Europese zomerliefdes van Nederlandse singles vandaan?

De Noren zijn het meest actief op het gebied van vakantieliefdes. Bijna drie kwart van de Noorse singles had al eens een zomerse liefdesaffaire. Hoewel Duitsers de meest voorkomende vakantieliefdes zijn van Nederlandse singles, lijken onze oosterburen het minst snel warm te lopen voor een zomerse romance: slechts 27 procent van de ondervraagde Duitse singles had ooit een vakantieaffaire.

Strand beste plek

Volgens Nederlandse singles biedt een strandvakantie (40 procent) het meeste uitzicht op een date. Veel vaker dan hun Europese deelgenoten zien zij ook groepsreizen (38 procent) als een kansrijke mogelijkheid om een vakantieliefde te vinden. Het grootste deel van de Nederlandse singles gaat samen met vrienden of familie op vakantie.

Grenzeloos verliefd

Van de Europese singles gaan meer mannen (20 procent) dan vrouwen (13 procent) alleen op vakantie. Wellicht verklaart dit het feit dat mannen vaker dan vrouwen een zomerse liefdesrelatie aanknopen met een partner uit het buitenland.

Beperkt houdbaar

Het LoveGeist onderzoek laat zien dat de houdbaarheidsdatum van vakantieliefdes in de meeste gevallen (48 procent) minder dan een maand bedraagt. Bijl: “Kenmerkend voor de meeste liefdesaffaires in de vakantieperiode is dat ze veelal op plezier zijn gericht. Er worden minder hoge eisen gesteld en dus zijn ze ook vaak van korte duur.”

Bron: Lexa

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Koningaap - Safarireizen

gerelateerde artikelen

Zo actief zijn we op vakantie met vriendschappen en de liefde

Dit is waarom we makkelijker verliefd worden op vakantie

Succesvol online flirten in een andere taal

Pas op voor soa’s in Frankrijk deze zomer

Vakantieliefje: zo ga je ermee om

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie