Artikel

Nederlanders zoeken lastminute massaal de zon op

Ook van plan om lastminute een heerlijke zonvakantie te boeken? Dan ben je zeker niet de enige. Want de vakantieboekingen voor de zomer trekken fors aan. Door het wisselvallige weer met veel regen in ons land zoeken mensen alsnog lastminute snel de zon op.

Middellandse zee

Vorige week verkocht de reisbranche 9 procent meer pakketreizen dan in dezelfde week vorig jaar. Vooral naar stranden en badplaatsen aan de Middellandse Zee werd fors meer geboekt. Naar Spanje werden volgens reisbrancheorganisatie ANVR 27,5 procent meer vakanties verkocht, naar Italië 22,5 procent meer. Turkije noteerde vorige week een plus van 13 procent.

Over de gehele linie lopen de boekingen dit zomerseizoen wel nog zo’n 1,5 procent achter vergeleken met vorig jaar rond deze tijd. Maar volgens ANVR-directeur Frank Oostdam is de branche nu bezig aan een inhaalslag. ”Het lastminuteseizoen is losgebarsten.” Hij rekent erop dat het aantal boekingen dit seizoen uiteindelijk zelfs iets hoger uitkomt dan vorig jaar.

Griekenland

Inmiddels is ook de vraag naar vakanties in Griekenland weer aan het opkrabbelen. Vorige week werden er 7,5 procent meer reizen naar bijvoorbeeld Kreta, Kos en Rhodos geboekt dan een jaar eerder. Kort geleden nam het aantal boekingen naar Griekenland nog drastisch af, vanwege de grote onzekerheid over de financiële toekomst van het land. Pas nam het aantal boekingen naar Griekenland nog drastisch af, vanwege de grote onzekerheid over de financiële toekomst van het land.

Egypte

Egypte is dit jaar een stuk meer in trek dan vorig jaar. Er zijn tot nu toe al zo’n 30 procent meer reizen naar Egypte geboekt. Vanwege alle onrust in het land lieten veel Nederlanders bestemmingen als Hurghada en Luxor de laatste jaren links liggen. Het aantal boekingen naar het Noord-Afrikaanse land ligt in absolute aantallen nog wel een stuk lager dan een paar jaar terug. Ook de Nederlandse Antillen groeien in populariteit bij de Nederlandse toerist. Frankrijk en Oostenrijk doen het dit jaar juist wat minder als het gaat om het aantal geboekte pakketreizen.

Veiligheid

Naar Tunesië worden nu even geen vakanties meer ondernomen, vanwege het negatieve reisadvies voor dat land. Ook de veiligheid in Turkije staat ter discussie, dus daar gaan nu ook minder toeristen heen.

Wil jij ook lekker naar de zon? Check onze lastminute vakanties of de reisagenda voor singles.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Zelf een rondreis maken? Hier moet je op letten met een huurauto

Mooiste mountainbike routes van Europa

Deze dingen wist je vast nog niet over paella uit Valencia

Regio in Italië biedt nieuwkomers 25.000 euro om er zich te vestigen

Lekker snuffelen op de vlooienmarkt: 8 tips

single2travel groepsreizen

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

Shoestring - Cuba