Artikel

Nederlanders wonen het liefst in warme landen binnen Europa

Droom jij er ook weleens van om in het buitenland te gaan wonen? Voor sommige mensen blijft het daar niet bij. Nog altijd emigreren dagelijks tussen de 300 en 400 mensen naar het buitenland. Terwijl de één vertrekt uit idealisme of frustratie, kiest de ander voor het avontuur of het starten van een eigen bedrijf. Het merendeel is echter op zoek naar meer rust en ruimte. Uit onderzoek van het emigratiemagazine VertrekNL en de Wereldschool blijkt dat men dit bij voorkeur in een warm land zoekt, maar dan wel binnen Europa.

Populairste emigratiebestemmingen

De meest populaire emigratiebestemming is Spanje, op de voet gevolgd door Italië. Daarna volgen Frankrijk, Oostenrijk en op de vijfde plek Portugal. ” Het warme klimaat spreekt niet alleen jonge gezinnen aan, maar ook ouderen – die de warmte niet alleen opzoeken om te genieten, maar ook vanwege gezondheidsredenen. Mensen met reuma, artritis, artrose en reumatoïde artritis ondervinden vooral pijn bij kou en vochtigheid, zoals regen, mist en smeltende sneeuw. Reden om binnen Europa te blijven is veelal het behoud van het contact met vrienden en familie in Nederland; zeker ook onder ouderen.

Top vijf

De meest populaire emigratiebestemming is Spanje, op de voet gevolgd door Italië. Daarna volgen Frankrijk, Oostenrijk en op de vijfde plek Portugal. Deze landen zijn ook populaire vakantiebestemmingen en voor veel mensen derhalve niet vreemd: een bekende cultuur en taal, dezelfde valuta. Bovendien zijn deze landen relatief snel, makkelijk en goedkoop te bereiken met auto, trein en vliegtuig.

Alles wat je moet weten over emigreren op 1 dag en 1 locatie, met 10 specialisten

Op 28 september vindt bij de Wereldschool in Lelystad een speciaal emigratie-event plaats voor mensen die hun keuze voor een land en het moment van vertrek grotendeels al hebben bepaald. Uit het onderzoek blijkt namelijk eveneens dat er grote behoefte is aan informatie over belastingen, verzekeringen, visa, verhuizen, taal en onderwijs. Daarom zullen er die dag erkende specialisten uit de markt aanwezig zijn om alle specifieke vragen over deze hot topics te beantwoorden.

Emigratie.nu is het eerste event waarbij in één dagdeel alle specifieke emigratievragen aan bod komen. VertrekNL is het grootste emigratieplatform van Nederland, de Wereldschool is de grootste leverancier van Nederlandstalig onderwijs in het buitenland.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Run op de tolbadge voor Europese snelwegen

Lekker op vakantie de natuur in samen met singles!

Machu Picchu dan toch niet open voor toeristen op 1 juli

We mogen weer: reisadvies voor veel Europese landen versoepeld

Kamperen in Zwitserland mag weer vanaf 6 juni

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie