Artikel

Nederlanders missen brood en kaas het meest op vakantie

Nederlanders die terugkomen van vakantie hebben de oer-Hollandse producten jonge kaas en volkorenbrood het meest gemist.

Drukke terugkomdagen

Dit blijkt uit onderzoek van Albert Heijn’s Pick Up Point onder ruim duizend mensen die met het vliegtuig op vakantie gingen. Zaterdag en zondag waren het drukke terugkomdagen op Schiphol en maandag wordt zelfs de grootste piek in terugkerende vakantiegangers verwacht op de luchthaven.

Broodnodig

In de top 5 van boodschappen die Nederlanders meteen bestellen als ze thuiskomen, staat brood met 75 procent bovenaan. Groenten (65 procent), fruit (63 procent), kaas (59 procent) en vleeswaren (57 procent) worden het liefst gekocht om de lege koelkast weer mee te vullen.

Heimweeproducten

Een top 4 van de ‘heimweeproducten’ bestaat uit volkoren brood, jonge en oude kaas, karnemelk en halfvolle melk en vleeswaren als rosbief en filet americain. Als ‘heimwee’ broodbeleg worden hagelslag en pindakaas het meest genoemd.

De versheid en kwaliteit van de producten worden het meest gemist op reis. Of vakantiegangers producten missen, hangt niet zozeer af van de plek van bestemming, maar vooral van de duur van het verblijf. Vliegreizigers die langer op vakantie gaan, missen gemiddeld vaker Nederlandse supermarktproducten.

Uitpakken

In het vliegtuig onderweg naar huis beginnen de meeste vakantiegangers alweer na te denken over de klusjes die thuis op hen wachten en in welke volgorde ze deze gaan doen. 43 procent van de ondervraagden pakt bij thuiskomst direct de koffers uit en ruimt de spullen op.

De post openen en oude kranten opruimen staan op de tweede plaats met 26 procent en de wasmachine aanzetten wordt door 7 procent van de ondervraagden bij thuiskomst meteen gedaan.

Vakantiestemming

Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat mannen fanatiekere uitpakkers en opruimers zijn dan vrouwen. 46 procent van de mannen ruimt meteen op, tegenover 41 procent van de vrouwen.

De vrouwen kiezen er liever voor om bij thuiskomt nog even niets te doen en zo lang mogelijk in de vakantiestemming te blijven. Ook studenten kiezen ervoor om nog even na te genieten, 41 procent spreekt na de vakantie direct af met vrienden of bij te kletsen of te borrelen.

Bron: Nu

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

U verblijft 3 nachten in een hotel en betaalt er maar 2!

gerelateerde artikelen

Meerderheid Nederlanders heeft last van post-vakantiedip

Eigen bed wordt meer gemist dan huisdier op vakantie

Sex on the Beach: Onbetaalbaar?

De 10 meest idiote vakantieklachten

6 tips om fraude via Airbnb te voorkomen

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

advertentie

U verblijft 3 nachten in een hotel en betaalt er maar 2!