Artikel

Nederlander zeer tevreden over vakantie 2013

Nederlanders waardeerden hun vakanties in 2013 met een gemiddelde van 8,1. Vooral een vakantie in Oostenrijk werd hoog gewaardeerd.

Dat blijkt uit een onderzoek van de vergelijkingswebsite Zoover, die sinds 2006 de gemiddelde vakantiebeoordeling bijhoudt. Er werd gekeken naar alle beoordeelde vakanties in 2013 zoals onder meer wintersport, zomervakanties, stedentrips.

Bij het onderzoek is gekeken naar bijna 2 miljoen consumentenbeoordelingen. In 2012 werd de vakantie nog gewaardeerd met een ruime 7,9.

Het positieve oordeel komt volgens de website vooral door het mooie zomerweer in een groot deel van Europa precies tijdens de zomervakantie. Ook de extra inspanningen van reisorganisaties dragen bij. Door de crisis deden organisaties extra inspanningen om het de vakantiegangers naar de zin te maken.

Oostenrijk

Vakanties in Oostenrijk kregen in 2013 met een 8,4 de hoogste waardering. Portugal en Italië maken met een beoordeling van respectievelijk 8,2 en 8,1 de top 3 compleet. Vakanties in Nederland krijgen van de Nederlandse consument gemiddeld een 7,9 en staan daarmee op de tiende plaats.

Kroatië is het best scorende kleine vakantieland. Met een 8,3 doet het vakantieland weer volledig mee op het hoogste niveau. Frankrijk was afgelopen de mest bezochte bestemming, gevolgd door Spanje en Turkije. De Nederlandse campings scoren het hoogst van heel Europa. Met een 8.5 gemiddeld worden ze beter beoordeeld dan Oostenrijk en Italië, die respectievelijk een 8,1 en 8,0 scoren.

Hotel

De Zwitserse hotels deden het gemiddeld het best voor de Nederlandse vakantiegangers. Gemiddeld scoren ze een 9,0. De persoonlijk behandeling in een bed & breakfast wordt in 2013 het best gewaardeerd. Met een 9,1 overstijgen ze hiermee zelfs de vijfsterrenhotels.  Campings scoorden gemiddeld een 7,8 en vakantieparken gemiddeld een 7,8.

Bron: Nu

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Yoga in de bergen steeds populairder

Oostenrijk: veilige keuze voor een zomervakantie

Italië heropent grenzen vanaf 3 juni

De behoefte aan vakantie blijft onverminderd groot

De jaarlijkse vakantiebeurs komt er weer aan!

single2travel groepsreizen

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

SNP Natuurreizen