Artikel

Nederlander verkiest op vakantie gaan boven de ware liefde vinden

De drang om de wereld te ontdekken onder Nederlanders is groot. Zó groot zelfs, dat het overgrote merendeel liever op vakantie gaat dan de ware liefde vindt of promotie maakt.

Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek van Booking.com onder 28.000 respondenten uit 28 verschillende landen. Alle respondenten, waaronder 1000 uit Nederland, is onder andere gevraagd of zij door de coronapandemie anders tegen reizen aankijken, naar wat voor soort vakantie ze vooral verlangen en of er al voorbereidingen zijn getroffen voor een toekomstige reis. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek van Booking.com onder 28.000 respondenten uit 28 verschillende landen.

Alle respondenten, waaronder 1000 uit Nederland, is onder andere gevraagd of zij door de coronapandemie anders tegen reizen aankijken, naar wat voor soort vakantie ze vooral verlangen en of er al voorbereidingen zijn getroffen voor een toekomstige reis.

Impact

Het feit dat het in 2020 niet mogelijk was om te reizen zoals we dat voorheen gewend waren, heeft veel impact gehad op ons welzijn. 42% van de Nederlanders geeft aan dat de reisbeperkingen een negatieve impact heeft gehad op hun geestelijke gezondheid en een bijna hetzelfde aantal Nederlanders (38%) voelde zich vanwege de reisbeperkingen opgesloten in eigen huis.

Voor 55% van de Nederlandse respondenten is reizen nu belangrijker dan vóór de pandemie. Ondertussen verkiest 76% reizen boven succes op het werk; ze gaan liever op vakantie dan dat ze promotie maken. Bovendien verkiest 71% reizen boven het vinden van de ware liefde.

Toekomstige reis

Dat Nederlanders niet kunnen wachten om weer op reis te gaan blijkt wel uit de voorbereidingen die worden getroffen. Twee op de vijf (42%) van de Nederlandse reizigers hebben de lange tijd thuis gebruikt om toekomstige reizen te plannen en 36% heeft meer vakantiedagen gespaard om in 2021 mogelijk een langere vakantie op te nemen.

Strandvakanties blijven erg populair en vier op de tien (40%) Nederlanders hebben er vertrouwen in dat ze in de zomer van 2021 weer op strandvakantie kunnen.

Ook blijkt dat men toe is aan wat ontspanning na een hectische tijd. Een ontspannende vakantie aan het strand of bij een spa zal voor bijna een vijfde (17%) van de reizigers dan ook de eerste reis zijn, zodra dat veilig is om weer te reizen. Slechts 11% is van plan een actieve reis te boeken en voor maar 5% heeft een stedentrip prioriteit.

Optimistisch

Ondanks de wetenschap dat de pandemie nog niet voorbij is, hebben zes van de tien Nederlandse reizigers (63%) meer hoop over reizen in 2021 vanwege de uitrol van coronavaccins. Bijna hetzelfde aantal Nederlanders (60%) zegt nog meer naar reizen te verlangen in 2021, omdat ze dit in 2020 nauwelijks konden.

Bron: Telegraaf

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Single maar niet alleen

gerelateerde artikelen

Corona-update: Waar kan je op vakantie

Het Bitterzoete Paradijs: reisboek van een wereldreizigster

Reisadvies versoepeld! 5 Tips voor het boeken van een vakantie

Thaise yogales in Phuket live vanuit je woonkamer

Wegwijzer lanceert online wereldkaart met inreisvoorwaarden per land

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie