Artikel

Nederlander meest ontspannen vakantieganger ter wereld

Geen enkel volk ter wereld ontspant zich zo snel op vakantie als Nederlanders. 67 procent van de Hollanders voelt zich meteen op de eerste dag van de vakantie al ontspannen.

Dit blijkt uit wereldwijd onderzoek van een online reisbureau, waarvoor 8.500 volwassenen zijn ondervraagd. Andere ondervraagde reizigers hebben volgens het onderzoek meer tijd nodig om te relaxen. Zo kan een kwart van de Duitsers en 24 procent van de Spanjaarden zich pas na een dag of twee ontspannen.

Maar liefst 18 procent van de Japanners geeft aan zich nooit helemaal ontspannen te voelen tijdens hun vakantie, terwijl slechts 6 procent van de Nederlanders zegt soms moeite te hebben met het omschakelen van de werkmodus naar de vakantiemodus.

Voicemail

Een mogelijke verklaring voor het feit dat Nederlanders zich zo snel kunnen ontspannen is dat ze niet of nauwelijks hun werk- en voicemail checken. Daarnaast hebben ze meer het gevoel steun te krijgen van hun baas om op vakantie te gaan, dat zorgt volgens hen voor een rustig en vertrouwd gevoel. Bijna de helft van de Duitsers heeft daarentegen het gevoel dat hun baas helemaal niet achter hun vakantie staat. 44 procent van de Italianen denkt hier hetzelfde over.

De Fransen zijn met 93 procent gemiddeld het meest bezig met hun werk op vakantie, in vergelijking met 56 procent van de Nederlanders. Ook Italianen zijn veel online op reis, 87 procent van hen kijkt regelmatig of er geen belangrijke werkberichten binnenkomen.

Vakantiedagen

Nederlanders nemen met 21 dagen gemiddeld de meeste vakantiedagen op van alle Europeanen. Meer dan de helft van de Nederlanders (54 procent) zegt geen reden te hebben vakantiedagen niet op te nemen. Daarmee scoren ze het hoogst in vergelijking met de rest van de wereld. Inwoners uit  handjevol andere landen zeggen dat ze het zich niet kunnen permitteren om zo veel vakantiedagen op te nemen. Dit speelt vooral bij Amerikanen en Canadezen (22 procent), in Thailand (25 procent) en Korea (27 procent). Economische redenen worden door Nederlanders nauwelijks aangehaald (slechts 10 procent) in vergelijking met andere landen. Dit speelt meer in landen als Spanje (28 procent) en Italië (30 procent).

Bron: Nu

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Nederlanders nog lang niet vakantiemoe

Van veel reizen word je geen interessanter persoon

Reizen ook stressvol voor kinderen

Vooral hoogopgeleiden kunnen werk moeilijk los laten op vakantie

Dit is waarom reizen je een gelukkiger mens maakt

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

advertentie

Single maar niet alleen