Artikel

Nederlander in de cel na naaktfoto op berg

Dat je op vakantie niet moet spotten met de regels en wetten van het land in kwestie blijkt maar weer eens. Een 23 jarige Nederlander is samen met drie andere toeristen in Maleisië in voorlopige hechtenis genomen voor het maken van naaktfoto’s op de berg Mount Kinabalu.

Blote toeristen

De toeristen worden hoogstwaarschijnlijk aangeklaagd zo meldt de nieuwssite Malymail Online. Het park waartoe de bergt behoort had een klacht ingediend bij de politie. Ze spraken van tien toeristen die naakt op de berg waren gezien. Een Britse vrouw werd opgepakt en twee Canadezen en de Nederlander gaven zichzelf aan. Het viertal hangt een gevangenisstraf van maximaal drie maanden cel en een geldboete boven het hoofd. Niet alleen Maleisie kent ‘naaktwetten’. Ook andere landen houden er bijzondere regels op na.

Waarschuwing heilige berg

De toeristen hebben de woede van de lokale bevolking op hun hals gehaald met de stunt. Zij geloven namelijk dat de berg heilig is en de ziel van hun voorvaderen bezit. De toeristen negeerden bovendien de waarschuwingen van hun gids en zeiden dat hij ‘” naar de hel kon lopen”. Plaatselijke bestuurders geloven dat de actie van de buitenlanders de oorzaak was van een dodelijke aardbeving in de datzelfde gebied een paar dagen later.

Naakt(foto) op vakantie

Hoewel er op sommige vakantiebestemmingen de raarste trends uitbreken die te maken hebben met naakt of naaktfoto’s zoals de “bilfie”, is dit natuurlijk lang niet op alle plekken toegestaan. In veel vakantielanden heerst er een andere moraal als het gaat om blote lichamen. Toeristen doen er goed aan om de gedragsregels van te voren even op te zoeken om zo problemen te voorkomen. Wil je niks liever dan met je billen bloot? Ga dan gewoon naar een van deze 6 naaktstranden!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Bezoek je Kyoto? Ga dan zeker niet (ongevraagd) met een geisha op de foto

Gek op wijn en reizen? Dan kun je die twee lekker combineren!

Saoedi-Arabië wil meer toeristen aantrekken

Rome neemt maatregelen tegen wangedrag toeristen

Hier ergeren we ons het meest aan op vakantie

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

Single maar niet alleen