Artikel

Naar Sofia met Sofie

De hoofdstad van België is Brussel, de hoofdstad van Spanje is Madrid, de hoofdstad van Frankrijk is Parijs en van welk land is Sofia de hoofdstad? Oh ja, Bulgarije zag ik staan. Het is blijkbaar een hoofdstad die ook zeer de moeite waard is voor een stedentrip en met name voor vrouwen. Dan zul je er in ieder geval kunnen winkelen, neem ik aan.

Naar Sofia met Sofie en andere vriendinnen

Naast het winkelen zijn er nog genoeg andere redenen te bedenken om Sofia als bestemming uit te kiezen voor een weekendje. Enkele redenen die de site Traveldudes zo kon opsommen. Daar kun je trouwens nog veel meer te weten komen over Bulgarije en Sofia.

1.   Sofia is het meest betaalbare hoofdstad van Europa

Sofia is een van de goedkoopste bestemmingen in Europa. De lokale munteenheid is Lev en 2 levs gelijk aan € 1. De prijzen zijn over het algemeen de helft van wat je accommodatie en eten in West-Europa kost. Er zijn vele manieren om gratis van de stad te genieten.

2.  Op loop afstand

Sofia is compacte. Het meeste ligt  binnen handbereik en is op loop afstand te behappen.

3.   Het is makkelijk bereikbaar

Er zijn vluchten vanaf alle Europese hoofdsteden. De goedkoopste en meest frequente vluchten gaan vanaf Londen. De luchtvaartmaatschappijen, die deze vluchten echt goedkoper aanbiedenzijn WizzAir, Easyjet en Air Berlin. 

4.   Levendige openbare leven

Tijdens goede seizoenen de parken vol met mensen, op de avond van de cafes en restaurants zijn overvol met de jonge lokale en buitenlandse klanten. Het mengsel van de lage prijzen en diensten aan de Europese norm trekt veel bezoekers uit de omliggende landen. Wandelen langs de verkeersvrije deel van Vitosha boulevard kan men vele verschillende talen te horen.

5.   Interessant nachtleven

Men kan kiezen uit: Chalgoteka waar de muziek is typisch voor de regio oosterse / pop; Jazz Clubs; House clubs; Horoteka waar je kunt kijken en leren Bulgaarse volksdansen; Salsa party clubs; diverse piano bars; wijnbars; en nog veel meer

6. Veel cultuur

Het Nationaal Historisch Museum is één van de meest uitgebreide in Oost-Europa. De geschiedenis van Sofia kan worden herleid tot 7 millennia terug. Sporen van cultuur zijn overal zichtbaar.

7. Waar voor je geld bij winkelen

Deze had misschien bovenaan moeten staan als ik vooral vrouwen enthousiast wil maken. Er is een groot aanbod van bekende wereldmerken, maar ook worden hier lokaal geproduceerde hoogwaardige goederen aangeboden. Veel met de hand gemaakte one-of-a-kind sieraden en tassen in de kleine winkels op Shishman Street. Er zijn lokale kledingmerken met stijl en een redelijke prijs.

 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Singlereizen in eigen land

Zagreb ideale stedentrip met vrienden

Met leuke singles de herfst in

Singlereizen voor beginners

TIPS: zo reis je met enkel handbagage

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie