Artikel

Mount Everest dicht voor kinderen en ouderen

Als je jonger bent dan 18 en ouder dan 75 jaar, dan mag je de Mount Everest niet meer beklimmen. De Nepalese regering wil het beklimmen van ‘s werelds hoogste berg veiliger maken en voert daarom nieuwe regels in.

Aantoonbare klimervaring

Zo mogen in de toekomst, aldus dinsdag het ministerie van Toerisme in de hoofdstad Kathmandu, alleen nog mensen met aantoonbare klimervaring de 8848 meter hoge berg op.

Gidsen omgekomen

Nepal werkt aan verscherping van de klimregels nadat vorig jaar tijdens een expeditie zestien gidsen op de helling van de Mount Everest omkwamen, meldt de BBC. Dat ongeval leidde tot wereldwijde kritiek op de klimregels.

Na de zware aardbeving die Nepal eind april dit jaar trof, sloot de overheid de berg meteen af. Tijdens de aardschok waren achttien bergbeklimmers om het leven gekomen door lawines. De jongste klimmer die de berg bedwong was dertien en de oudste tachtig jaar.

Reizen naar Nepal

Droom jij van een prachtige reis door Nepal, met zicht op de inmense Mout Everest? En wil je zelfs wel een kijkje nemen in Base Camp? Dat kan! Sawadee Reizen heeft groepsreizen voor singles naar Nepal.

“Tijdens deze wandelreis door Nepal maken we een meerdaagse looptocht naar het Annapurna basecamp, één van de bekendste en mooiste wandelroutes van Nepal. Het hindoeïstische Nepal wordt omringd door de Himalaya met de hoogste bergtoppen ter wereld: de Mount Everest en de Annapurna. In het natuurreservaat Chitwan gaan we op zoek naar de Indiase neushoorn. Laat je daarnaast betoveren door de mystieke sfeer van de koningssteden in de Kathmandu vallei of dool rond tussen de schitterend bewerkte tempels en heilige Saddhu’s. Je kunt deze Nepal reis verlengen met een ontspannen week in Nepal waarbij Yoga centraal staat.”

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Duurzame singlereizen beleven doe je bij Natuurlijk Reizen

Innsbruck is ultieme bestemming voor winterwandelaars

Actieve reizen voor avontuurlijke singles

Bhutan voor het eerst op de Vakantiebeurs

Fiets- en strandvakantie populair en er wordt online geboekt

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie