Artikel

Montenegro heeft alles in huis voor een toffe vakantie

Montenegro is misschien niet de eerste bestemming die bij je opkomt als je op zoek bent naar een nieuwe vakantiebestemming. Travelblogger Werner ging naar Montenegro en laat met deze video zien dat dit land zeer zeker de moeite van een bezoek waard is!

Goed toeven in de Balkan

Dit land in de Balkan doet qua natuurschoon en algehele sfeer beslist niet onder voor populaire bestemmingen als Kroatië. Niet gek natuurlijk, want Montenegro ligt daar ook vlak naast, bij Bosnië, Servië, Georgië en Albanië. Het ligt (als je aan de kust zit) tegenover Italië, dus ook wat betreft het weer is het heerlijk toeven daar!

Schilderachtig

Het mooiste van Montenegro lijken echter de schilderachtige dorpjes en steden zoals hoofdstad Podgorica, de historische badplaats aan de Adriatische Zee Ulcinj of havenstad Bar. Het stadje Kotor staat zelfs op de UNESCO wereld-erfgoedlijst dus die is zeker het bekijken waard, met zijn Italiaanse en Oostenrijkse invloeden die het een heel aparte stijl hebben opgeleverd.

Overal natuur

Zoals Werner als zegt is Montenegro ‘Wild Beaty’ en dat laat de video ook wel zien: de natuur is overweldigend en de bergen, dalen, meren en vlaktes zijn schitterend om te zien, zeker als het zonnetje een beetje meewerkt. Het feit dat er in zo’n klein landje niet minder dan vijf nationale parken zijn moet je in dat opzicht al genoeg zeggen!

Ga er op uit!

Montenegro is toeristisch gezien nog niet zo groot en je ziet het vaker in een soort rondreis door de Balkan meegenomen worden dan dat het een bestemming op zich is. Niemand houdt je echter tegen om op onderzoek uit te gaan, want als je op zoek bent naar die typische tegenstelling die je in Zuid-Oost Europa vindt maar zo weinig mogelijk pottenkijkers wilt hebben is Montenegro (voordat het super populair wordt) een prima alternatief voor de omringende landen! Liever niet alleen? Boek dan een rondreis door Montenegro met leuke, nieuwsgierige mensen net als jij!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Ontdek Ibiza vanaf het water!

In de winter op vakantie in Wenen

Single reis naar Kroatië: deze activiteiten kan je uitvoeren

Familieweekend plannen? Boek een vakantiehuis in de Ardennen

Tragisch: man verdrinkt na huwelijksaanzoek onder water

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie