Artikel

Misterbnb voor homo’s ook in België gelanceerd

Na Airbnb is er nu ook ‘Misterbnb’, een verhuurwebsite die gericht is op homo’s. Een stel kwam op het idee, toen ze een weekendje weg boekten via Airbnb, maar de verhuurster niet al te happig was om de twee mannen in haar bed te laten slapen.

Misterbnb  loopt intussen als een trein en is nu ook beschikbaar in Antwerpen, Brussel en zelfs in Moskou. Dat schrijft De Morgen.

Pijnlijke situaties voorkomen

Heel wat homo’s worden nog steeds scheef bekeken, zelfs door gewoon samen een kamer te boeken. Dat ondervonden Parijzenaar Matthieu Jost (34) en zijn vriend in levenden lijve. Een tijdje terug boekten ze via Airbnb een kamer in Barcelona, maar de vrouw die de kamer verhuurde bleek behoorlijk onaangenaam verrast te zijn dat het om een homokoppel ging. Om dat soort pijnlijke situaties in de toekomst te vermijden richtte Jost ‘Misterbnb’ op.

Zelfde principe als Airbnb

Het principe is net hetzelfde als bij Airbnb, maar bij Misterbnb worden de kamers voornamelijk verhuurd en aangeboden door homo’s. Hoewel natuurlijk iedereen welkom is, vertelt Jost aan De Volkskrant: “Zo’n 10 procent van onze gebruikers is vrouw. Zij voelen zich veiliger als ze weten dat hun gastheer homo is. Ook vinden ze de appartementen smaakvoller ingericht. Overigens is iedereen welkom bij ons: man, vrouw, homo, hetero.”

De oprichters haalden ondertussen al meer 1,7 miljoen euro op bij investeerders en bieden ongeveer 25.000 kamers overal ter wereld aan. In België zijn dat er een honderdtal.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

SNP Natuurreizen

gerelateerde artikelen

De culturele hoogtepunten van Brussel en Antwerpen in één weekend

Lekker voordelig op vliegvakantie naar deze 7 nieuwe bestemmingen

Brouwerijen in Vlaanderen zetten de deuren open

5 Europese brouwerijen die je als bierfanaat moet gezien hebben

Slapen in een slaperig Italiaans dorpje met Airbnb

single2travel groepsreizen

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

SNP Natuurreizen