Artikel

Minder zonvakanties geboekt in mei

Flink minder mensen hebben voor de meivakantie een reis naar de zon geboekt. Het aantal boekingen voor zonbestemmingen ligt momenteel zo’n 14 procent lager dan vorig jaar. 

Dat maakt de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) woensdag bekend.

Vooral Italië (min 34 procent) krijgt dit jaar naar verwachting aanzienlijk minder Nederlandse vakantiegangers op bezoek. Ook Spanje en Frankrijk, de nummer twee en drie op de lijst van populaire zonbestemmingen, doen het slechter ten opzichte van vorig jaar.

Verder lopen de boekingen voor Spanje 21 procent achter en die voor Frankrijk 27 procent. Turkije, de favoriete zonbestemming onder Nederlanders in de meivakantie, zag de boekingen slechts met 0,5 procent teruglopen.

Griekenland

Griekenland valt op met een plus van 18 procent. Vorig jaar zat het land ook al flink in de lift. In 2011 lieten vakantiegangers de Griekse bestemmingen nog volledig links liggen, vanwege de financiële en economische chaos in het land. Volgens Mirjam Dresmé van de ANVR lopen de boekingen dit jaar achter, doordat vorig jaar juist een enorme run was op zonbestemmingen.

Later boeken

”Verleden jaar lieten de boekingen een enorme piek zien”, aldus Dresmé. De daling komt volgens haar ook doordat mensen steeds later boeken. ”We hebben nog zes weken te gaan, het kan dus nog behoorlijk aantrekken”. De cijfers van het reiskoepel hebben betrekking op het aantal georganiseerde reizen. Boekingen van losse tickets en mensen die op eigen gelegenheid de zon op zoeken, zijn niet inbegrepen. De meivakantie duurt dit jaar van maandag 28 april tot en met maandag 5 mei.

Bron: Nu

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Single maar niet alleen

gerelateerde artikelen

Meerderheid Nederlanders heeft last van post-vakantiedip

Oogverblindende eilanden: denk Kroatië!

Top tassen voor hippe bestemmingen

Verbranding door de zon voel je pas als het te laat is

Dit zijn de mooiste stranden van Thailand

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

advertentie

Koningaap - Safarireizen