Artikel

Met singles naar de Franse Loire deze zomer

Niet té gek ver weg deze zomervakantie maar wel écht het ultieme vakantiegevoel? Ontdek dan de Franse Loire! Kastelen, rivieren, heerlijke wijnen en natuurlijk.. overheerlijk eten! Wij gingen alvast voorproeven en een kijkje nemen.

Over de Loirestreek

Fantastische kastelen, mooie rivierlandschappen, oude dorpjes, lekkere wijnen en heerlijk eten. En tenslotte ook nog eens massa’s land- en bosweggetjes die het tot een waar fiets- en wandelparadijs maken. Dit alles wordt dan nog eens gecompleteerd met uitgestrekte bossen en wouden waar het in de zomer heerlijk toeven is. De Loirestreek is ideaal voor een vakantie en een weekje (of twee) eruit.

Loire vakantie singles zomer

Waar ligt de loire?

De rivier de Loire loopt door de prachtige stad Tours. Zowel links als rechts van deze stad ligt het Loiregebied met tal van mooie plaatjes zoals Blois, Amboise, en Saumur dat beroemd is om zijn zalige wijnen. Een aanrader om een van de Caves (grotten) te bezoeken waar de wijnen worden geproduceerd. Wij bezochten wijnhuis Langlois in Saumur en kwamen na een rondleiding en mooie proeverij niet met lege handen naar buiten. Te lekker om te laten liggen! Tip: reserveer vooraf je rondleiding. Het fijne van de Loirestreek is dat het ongeveer 700 km vanaf Utrecht ligt. Daarmee een afstand die goed te overbruggen is in één dag.

Chateux Langlois Loire

 Wat te doen in de Loire

Behalve genieten van een goed glas wijn is er natuurlijk veel meer te beleven in de Loire. Wandelen en fietsen is besliste geen straf in deze werkelijk schitterende omgeving. De dorpjes geven je het gevoel alsof de tijd heeft stil gestaan en de kastelen zijn immens imposant! Wat een pracht en praal, heerlijk om je eraan te vergapen. Ze zijn stuk voor stuk schitterend gesitueerd dus ook wanneer je geen zin hebt om kasteel in, kasteel uit te gaan is het de moeite waard om er een paar van de buitenkant te bewonderen. De zon schijnt er veel en overvloedig dus op een terras of een mooi plekje aan de Loire is het fantastisch toeven!

Met singles naar La Douce France

Wil jij deze zomer de Loire weleens gaan verkennen maar heb je geen zin om dat in je uppie te doen? Dat hoeft ook niet! Er zijn prachtige vakanties voor singles en eenoudergezinnen naar de Loire.  Kijk maar eens op Kras Reizen. Wil je graag met je kids genieten deze zomer van La Douce France? Mooie eenoudervakanties naar de Loire vind je bij Estivant.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Ook nieuwsgierig naar de kampeertrends van 2020?

Hoe boek ik een singlereis?

Rondreis Thailand voor singles

Als eenoudergezin op wintersport: tips voor een super vakantie!

Publieksprijs voor Estivant Vakanties

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

zomer 1 ouder gezinnen