Artikel

Meivakantie in zicht: 10 zalige vakantiebestemmingen

Nog maar een paar weken en dan breekt de meivakantie aan en dat betekent dat ook jij misschien wel toe bent aan een lekkere vakantiebreak. Inspiratie nodig? Vliegtickets.nl stelde een top tien samen van de meest geboekte bestemmingen in deze periode, met Málaga als absolute nummer één!

Malaga

Málaga is enorm populair voor een korte stedentrip. Niet gek, als je bedenkt dat de stad bijna alles heeft: prachtige stranden, een bruisend nachtleven, indrukwekkende cultuur en heerlijk eten! De stad verken je het beste op de fiets. Fiets met een gids die alle ins en outs van de stad met je deelt, of ga lekker zelf op avontuur. Wil je ook buiten het centrum kijken? Fiets dan langs het strand naar de visserswijken Pedregalejo en El Palo. Wil je niet alleen op vakantie? Reis dan in een toffe groep naar Andalusië en bezoek het schitterende Malaga.

Vestingmuren

Wie in Málaga is, moet zeker het fort Alcazaba bezoeken. Dit fort, gebouwd door de Moren, is versierd met prachtige Arabische tekens, figuren en bogen. Vanuit de tuinen en binnen de vestingmuren heb je een eindeloos uitzicht over de stad. Vanaf hier zie je de haven, het uitgestrekte park en het stadhuis van Málaga en kijk je uit over het oude centrum.

Specialiteiten

Trek gekregen? Verdiep je dan eens in de lokale specialiteiten en geniet van churros bij Casa Aranda of la Malagueña. Bestel koffie bij Café Central en drink zoete Málaga wijn bij de oudste bodega bar in de stad: Antigua Casa de Gardia.

Populaire bestemmingen in de meivakantie

Málaga is de populairste bestemming van Spanje, maar er is meer: Spanje staat namelijk met maar liefst vijf steden in de top tien van de meest geboekte bestemmingen in de meivakantie! Barcelona staat op de tweede plek en verderop in de lijst staan ook Alicante, Valencia en Madrid.

De volledige top tien is als volgt:

Málaga
Barcelona
Londen
Lissabon
Alicante
Valencia
Dubai
Rome
Madrid
Bangkok

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Nederlanders nog lang niet vakantiemoe

Deze dingen wist je vast nog niet over paella uit Valencia

De mooiste casino bestemmingen 2019

Reizen ook stressvol voor kinderen

Top tassen voor hippe bestemmingen

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

Koningaap - Safarireizen