Artikel

Meest populaire winterzonbestemmingen

Steeds meer Nederlanders zoeken tijdens de koude wintermaanden de zon op. Kerst en oud en nieuw vieren op een hagelwit zandstrand met palmbomen klinkt immers een stuk aantrekkelijker dan het nieuwe jaar inluiden in een druilerig Nederland. Ook zo nieuwsgierig naar wat dit jaar de meest populaire winterzonbestemmingen zijn, welke reismaand het voordeligst is voor de portemonnee en welke steden up en coming zijn onder Nederlandse zonaanbidders?

Bangkok, Bali en Honolulu meest populair

Net als in 2016 staan Denpasar (Bali) en Bangkok in de top drie van meest populaire winterzonbestemmingen. Nieuw in de top 3 is Honolulu. Naast de populariteit van poké bowls, steeg de populariteit van de Hawaiiaanse hoofdstad dit jaar met maar liefst 158 procent. Gloednieuw in de top 10 zijn wereldsteden als Singapore, Miami en Sydney. Zo steeg de populariteit van Singapore hard ten opzichte van 2016, met 85 procent. Ook Auckland is dit jaar erg in trek. De Nieuw-Zeelandse hoofdstad staat dankzij een stijging van 60 procent op nummer 4 in de lijst. Hieronder een overzicht van de volledige top 10 van meest populaire winterzonbestemmingen van 2017:

winterzon top 10

Vliegtickets in november tot wel 383 euro goedkoper

Hoewel december de ideale maand is om lang op vakantie te gaan zonder al te veel vakantiedagen te gebruiken, is het voor de portemonnee verstandiger om in november te reizen. Vliegtickets naar zeven van de tien meest populaire zonneoorden zijn dan tussen de 119 en 383 euro goedkoper. Zo kost een retourticket naar Willemstad in december gemiddeld 901 euro, terwijl dit in november 581 euro kost. Andere steden die in november het goedkoopst zijn, zijn: Bangkok, Denpasar, Auckland, Singapore, Kaapstad en Sydney. Tickets naar de Amerikaanse steden Honolulu en Miami zijn in januari het goedkoopst, met een prijsverschil tussen de 119 en 140 euro in vergelijking met december.

Nét niet in de top 10

Steden die de top 10 net niet hebben gehaald, maar ook hard in populariteit zijn gestegen, zijn bestemmingen als de hoofdstad van Nicaragua, Managua (99%), het Mexicaanse Cancun (81%) en het Braziliaanse São Paulo (61%). Bestemmingen als Palma de Mallorca, Lima en San José die in 2016 nog op nummer 4, 6 en 7 stonden, haalden deze winter de top 10 niet.

Lekker de zon op zoeken deze winter met singles: check snel de reisagenda of kijk bij deze groepsreizen!

Bron: Kayak.nl

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Ook de beroemde kerstmark in Keulen sneuvelt door corona

Miljuschka’s Street Food Vietnam

De 25 populairste bucketlist-bestemmingen

Vind geluk en beleving in Costa Rica

Met deze Marie Kondo techniek spaar jij eenvoudig voor je droomreis

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

SNP Winterreizen