Artikel

Meer genieten op vakantie met 3 mindfulness oefeningen

Vakantie, het is de periode van het jaar om de batterij even op te laden en je hersens te resetten. Wist je dat je meer van de vakantie geniet als je de reis bewuster meemaakt? Wij tippen je drie mindfulness oefeningen voor tijdens je vakantie.

1. Mindful wandelen
Wat is er nu leuker dan je vakantiebestemming ontdekken tijdens een wandelingetje? Mindful wandelen doe je door je per zintuig vijf minuten volledig te concentreren op alles wat er via dat zintuig binnenkomt. Eerst luister je bijvoorbeeld vijf minuten naar wat je allemaal hoort en daarna focus je vijf minuten op wat je allemaal ruikt. Belangrijk hierbij onder meer is dat je het opmerkt als je gedachten afdwalen en je je weer gaat richten op het zintuig waar je op was gefocust.

2. Mindful eten
Thuis eet je misschien wel op de bank of kijk je met één oog naar de televisie of de laptop als je aan het eten bent. Mindful eten doe je door aandachtig te eten en de smaken te proeven. Hierbij let je ook op de textuur en de temperatuur. Op vakantie is het vaak al makkelijker om mindful te eten. Dit komt doordat het eten anders is dan thuis. Probeer is om in stilte te eten en alleen aandacht voor de maaltijd te hebben.

3. Extra genieten met een vakantielogboek
Je opmerkzaamheid trainen doe je door bewuster stil te staan bij ervaringen en daardoor meer te genieten. Een manier om dit te doen is door een vakantielogboek bij te houden. Schrijf bijvoorbeeld elke dag even op wat je favoriete moment van de dag was. Dit kun je eventueel ook met je kinderen doen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

IJsland is de nieuwe winter(sport)bestemming

Hoe je in je eentje de wereld trotseert

Ontspan tijdens deze yoga reis naar Ibiza

Formentera organiseert zen en meditatie weekend

Reizen maakt je een gelukkiger mens

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

advertentie

Koningaap - Safarireizen