Artikel

Maak vanaf de bank een rondreis door Oeganda

Stel je voor: je zet een speciale bril op, knippert met je ogen, en je gaat virtueel op reis naar een land in Afrika, in dit geval Oeganda. Je staat daar oog-in-oog met de magische berggorilla’s, gaat op safari, bezoekt de mooiste lodges, rijdt rond in een 4wd safari auto en ontmoet Big Sam, één van de favoriete gidsen. En dat terwijl je op de vakantiebeurs staat? Of zelfs vanuit je eigen huiskamer! Is dit sciencefiction? Nee! Het is ‘Virtual Gorilla’, ‘s werelds eerste virtuele reisbrochure.

Levensechte reisbeleving

Het Nederlandse bedrijf Matoke Tours lanceert op de Vakantiebeurs 2016, als eerste reisorganisatie ter wereld, een virtual reality reisbrochure. Met ‘Virtual Gorilla’ waant de consument zich virtueel op safari in Oeganda. De app creëert een nieuwe vorm van digitale oriëntatie door de consument thuis al levensechte reisbelevingen voor te schotelen.

Reisapp

De app bestaat uit zes virtuele hoofdstukken die een prachtige indruk geven van een rondreis door Oeganda. Zo ga je Gorilla’s tracken in het Bwindi regenwoud, bewonder je Oeganda vanuit een luchtballon en zijn er safari’s over land en over water. Ook ontmoet je ‘Big Sam’, de gids die je reis begeleidt, en verken je de lodges waar wordt overnacht.

Kartonnen bril

‘Virtual Gorilla’ komt het best tot zijn recht met een kartonnen bril (cardboard) waar de smartphone ingeschoven wordt. Volgens Paul Gevers, directeur van de Bossche reisonderneming, biedt de app in combinatie met de bril veel voordelen voor de consument:”Vakantiegangers oriënteren zich voornamelijk online, met deze app zijn we beter dan ooit in staat de kracht en emotie van ons product aan de consument over te brengen. Thuis kunnen consumenten componenten uit onze rondreizen ervaren, en zodoende beter bepalen welke excursies en landen ze willen boeken.”

Virtual Gorilla tracking op vakantiebeurs

Bezoekers aan de vakantiebeurs in Utrecht (13 t/m 17 januari) kunnen bij de jungle van Matoke Tours virtueel op gorilla tracking gaan. Na de virtuele tracking krijgt de bezoeker een gorilla certificaat uitgereikt, naar voorbeeld van het échte certificaat dat men in Afrika ontvangt na een tracking. Het certificaat wordt uitgereikt door de Oegandese gids ‘Big Sam’. Dit is de gids die ook de virtuele safari begeleidt in de app!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

SNP Natuurreizen

gerelateerde artikelen

Exotische reizen voor singles

Reisapp GoHere lanceert ‘Culture on the Couch’

Deze dingen herken je vast wanneer je weleens gaat backpacken naar een ver oord

De jaarlijkse vakantiebeurs komt er weer aan!

Chinese dromen – Liefde in tijden van vooruitgang

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie