Artikel

Maak van je dagelijks leven een bijzondere reis

Wanneer je van reizen houdt, dan is een van de favoriete zaken het gevoel dat je krijgt wanneer je op een nieuw plek komt. Musea die je nog niet eerder bezocht hebt, eten dat je nooit eerder gegeten hebt, al die nieuwe bezienswaardigheden die je nog niet gezien hebt. Is niet je hele leven één grote reis?

Alsof je iedere dag op reis bent

Probeer dat gevoel dat je tijdens reizen krijgt een deel van je dagelijkse leven te maken. Zorg ervoor dat je ook in de directe omgeving van je huis en je woonplaats alles te zien krijgt in plaats van alleen maar bezig te zijn met je volgende reisbestemming. Maak het rondom huis ook iedere dag spannend en bekijk de wereld met andere ogen. Dat houdt de geest scherp.

Hier zijn enkele tips om dat te doen:

1. Naar je werk of naar school via andere route

Dit is een vrij eenvoudige actie, dus zeer geschikt om eens te doen. Via een andere route naar je werk gaan, maakt je wakker, je moet namelijk wel blijven opletten. Je ziet meer, je hoort meer, en juweeltjes vallen je op die je eerst mogelijk over het hoofd zag. De kortste route betekent zeker niet de meest plezierige. Mogelijk tref je met een beetje omweg grappige of interessante gebeurtenissen, die je werkdag bij voorbaat al tot een plezier maken, of in ieder geval vergemakkelijken.

2. Ga naar culturele evenementen

Waar je ook woont. In een grote stad of in een dorp, overal zijn evenementen om naar toe te gaan. Alleen om te kijken of om actief aan deel te nemen. Wanneer je op vakantie bent, zou je daar vast een kijkje gaan nemen. Maak er een gewoonte van dat hier ook te doen. Juist in de buurt waar je het grootste deel van je leven doorbrengt. Je gaat ver weg om te vervolgens je directe omgeving over het hoofd te zien

3. Eet op een nieuwe plek

Uit eten doe jij waarschijnlijk vaker dan ik, maar ook dan ga ik vrij snel naar iets wat ik al ken. Het is toch leuk om gewoon eens iets anders te proberen. Dan zie je stad of de plaats toch weer met andere ogen.  Maak het onderdeel van avondje uit om  te zoeken naar een plek die je niet eerder hebt geprobeerd! Er is overal van alles  te vinden en dat maakt de avond onvoorspelbaar en spannend! Natuurlijk is niet alles goed wat je gaat uit proberen, maar het maakt dat je ook weer meer te vertellen hebt.  Je krijgt er verhalen bij.

4. Knoop een praatje aan met een vreemde

Dit kan wel eens iemands dag maken. Een praatje aanknopen met een vreemde, niet alleen omdat het de week van de eenzaamheid is. Het zal je snel weer doen beseffen hoe plezierig het ook al weer was om een praatje met wildvreemde te maken.  Houd jezelf beschikbaar voor mensen en zorg voor een open geest. Ben bereid om je perspectief te veranderen en de wereld op een andere manier te gaan beleven.

Dus leef je leven alsof het één grote reis is. Niet alleen ver weg van huis, maar ook in je dagelijkse leven.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Jeugdreizen en jongerenkampen

gerelateerde artikelen

Deze dingen herken je vast wanneer je weleens gaat backpacken naar een ver oord

Deze landen zijn het (on)veiligst in 2020

Deze factoren zijn cruciaal bij het slagen van een singlereis

Ben jij een geboren reiziger? Deze tekenen wijzen erop!

Dol op reizen? Zet deze wereldse treinreis dan maar op je bucketlist!

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie