Artikel

Maak een culinaire wereldreis met Emirates

Thuisblijven en tegelijkertijd de wereld rond gaan? Emirates helpt reizigers ontsnappen aan hun dagelijkse routine en een culinaire wereldreis te maken. Om reisinspiratie naar de keuken in eigen huis te brengen, delen chef-koks van Emirates een internationaal driegangenmenu gebaseerd op een aantal bestemmingen uit het wereldwijde netwerk van de luchtvaartmaatschappij. Zo krijgen globetrotters alvast een voorproefje van een nieuwe bestemming, zonder hiervoor hun eigen huis te hoeven verlaten.

Voorgerecht: Traditionele linzensoep in de Verenigde Arabische Emiraten

De wereldreis start in Emirates’ thuishaven, Dubai. In het Midden-Oosten staan linzen en andere peulvruchten bekend als populaire bronnen van voedingsstoffen. Daarom presenteert Emirates chef Said El Alam als voorgerecht een traditionele Arabische linzensoep. “Dankzij de vele verschillende kruiden en kenmerkende smaken krijg je meteen het gevoel alsof je door één van de beroemde exotische kruidenbazaars in de Golf rondstruint,” aldus Said over het gerecht. De linzensoep is eenvoudig genoeg voor een beginnende kok en de perfecte manier om deze culinaire reis te starten.

Wie zich volledig wil onderdompelen in de Midden-Oosterse keuken, kan inspiratie opdoen uit andere Arabische gerechten te vinden in deze Emirates playlist. Van garnalen Machbous tot lam Kofta en vis Sayadieh – zo zet je een Midden-Oosterse feestmaal op tafel.

Hoofdgerecht: De kruidige smaken van India

Voor het hoofdgerecht bezoeken thuiskoks het kleurrijke India met een smaakvolle lam Biryani. Emirates chef Ravi Nage presenteert het traditionele Indiase gerecht van lamsvlees en kruidige rijst met een frisse yoghurt Raita. Dit gerecht is een klassieker in de keuken van Emirates en wordt in verschillende varianten geserveerd in zowel Economy, Business als First Class. “Het gebruik van typische Indiase kruiden zoals kardemom brengt je naar één van de vele prachtige kruidenplantages van het land, zoals Cardamom Hills tussen Kerala en Tamil Nadu,” legt Ravi uit. Bekijk hier de volledige video met stapsgewijze instructies.

Dessert: Zoete verleiding uit Europa

Het menu wordt dichtbij huis afgesloten, namelijk met traditionele Duits / Zwitserse zoete crêpes met appelcompote. Er is altijd ruimte voor een dessert, sommige chefs beweren zelfs dat het dessert het belangrijkste onderdeel van het menu is. Emirates chef Udo Leick introduceert dit recept voor zoete crêpes met een romige vulling. Bekend onder verschillende namen in Duitsland en Zwitserland, is deze zoete pannenkoek erg populair bij alle leeftijdsgroepen en wordt het zowel als hoofdgerecht als dessert geserveerd. “Samen met de heerlijke appel-, roomkaas- en rozijnenvulling brengt de smaak je meteen naar een gezellig café in Parijs of een chalet op een bergtop in Zuid-Duitsland of Zwitserland,” vertelt Udo over de zoetigheid. Bekijk hier de volledige video met stapsgewijze instructies.

Op zoek naar een kookboek met voortreffelijke recepten uit het midden oosten? Dan is dit een aanrader!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

3 x met singles op vliegvakantie

Helft Nederlanders zet vakantiegeld even opzij

Mondmaskers tot eind augustus verplicht in vliegtuigen Brussels Airlines

Culinaire reisje op de tong van eigen bodem met een Italiaans tintje

Japanse minipizza’s met sushigember

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie