Artikel

Londen best bezochte buitenlandse hotelbestemming

In de eerste helft van 2013 was Londen de best bezochte buitenlandse hotelbestemming onder Nederlandse reizigers. Dit blijkt uit de Hotel Price Index (HPI) van de vooraanstaande boekingswebsite Hotels.com.

Wereldwijd was Europa verreweg de populairste regio onder hotelgasten uit Nederland. In de top van de lijst staan dertien Europese bestemmingen en zes Amerikaanse steden. Dubai is de enige bestemming buiten Europa en de VS.

Londen verdrong New York en Parijs naar de tweede en derde plaats tijdens de eerste helft van dit jaar. Zodoende veroverde de Britse hoofdstad de koppositie in het jaar nadat de Olympische Spelen er werden georganiseerd. In de eerste helft van 2012 mocht New York zich nog de best bezochte hotelstad onder Nederlandse reizigers noemen.

De top van de door Hotels.com samengestelde lijst met best bezochte bestemmingen door Nederlandse reizigers kent drie nieuwkomers: Dubai op plaats 13, Keulen op plaats 16 en Dublin op de 20e plek. Dit ging ten koste van Stockholm, Boedapest en Kopenhagen.

Istanbul was de snelste stijger. De Turkse stad klom tien plaatsen, van de 20e naar de 10e positie. Brussel klom zes plaatsen naar plek 12. De snelste daler was Miami, met zes plaatsen verlies naar plek 18. Milaan moest vijf plaatsen inleveren en eindigde op plek 19. Madrid en Antwerpen verloren beide vier plaatsen en kwamen uit op de posities 15 en 17.

Hotels.com heeft deze bevindingen overzichtelijk in een lijst geplaatst.  De lijst van best bezochte buitenlandse hotelbestemmingen door Nederlandse reizigers tijdens de eerste helft van 2013 (met vermelding van hun positie in 2012) ziet er als volgt uit:

1. Londen 4.
2. New York 1.
3. Parijs 2.
4. Berlijn 5.
5. Las Vegas 3.
6. Barcelona 7.
7. Rome 6.
8. San Francisco 8.
9. Los Angeles 9.
10. Istanbul 20.
11. Orlando 10.
12. Brussel 18.
13. Dubai *
14. Praag 16.
15. Madrid 11.
16. Keulen *
17. Antwerpen 13.
18. Miami 12.
19. Milaan 14.
20. Dublin *

De Hotel Price Index werd gelanceerd in 2004. Het rapport is gebaseerd op boekingen gemaakt via Hotels.com in bijna 220.000 accommodaties wereldwijd. De vermelde gemiddelde prijzen zijn de daadwerkelijk door hotelgasten betaalde bedragen per overnachting.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

U verblijft 3 nachten in een hotel en betaalt er maar 2!

gerelateerde artikelen

De 10 populairste Europese steden op Instagram

Koningsdag in het buitenland: waar moet je zijn?

7 hotspots om oudejaarsavond te vieren!

Spotgoedkoop weekendje Londen

Amsterdam Dance Event vergroot vraag naar Amsterdamse hotels

single2travel groepsreizen

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

advertentie